Hallands Nyheter

Claes Malmberg norpar Falkenberg­s revystjärn­a.

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hn.se

Claes Malmberg vill återskapa känslan från ”Jubel i busken” med humor, music hall och varieté på sin nya sommarteat­er. Till sin hjälp tar han en revylegend­ar från Ätran.

Repetition­erna inför Falkenberg­srevyn pågår för fullt men i år saknas Eva-lotta Bernström i ensemblen.

– Hon sa till tidigt att hon ville ta ett sabbatsår, sa Magnus Wernersson i augusti när han presentera­de vinterns revy.

– Jag har gjort tio år på raken så jag kände att jag behövde ta ett steg tillbaka. Det rullade helt enkelt på lite för mycket, säger Eva-lotta Bernström.

ATT HON TAR en paus från revyn betyder inte att hon lämnar scenen. Claes Malmberg startar nämligen en egen utomhustea­ter i Jonsereds Trädgårdar utanför Göteborg och han tar med sig Eva-lotta Bernström till premiärsäs­ongen.

– En del har trott att det var därför jag tog paus från Falkenberg­srevyn, men så var det inte. Jag fick frågan nu i september och kände bara: ”Ja!”, säger Eva-lotta Bernström och fortsätter:

– Det är så nyttigt att jobba med nya människor på en ny arena. Det är också spännande att få vara med och bygga upp något helt nytt.

Varietéför­eställning­ens om har premiär i sommar heter ”Den fantastisk­a resan till The good old days”. Varför Eva-lotta Bernström?

– Jag behöver någon som är rolig och hon är rolig, helt enkelt. Jag har försökt jobba med henne i flera år men det har inte riktigt passat tidigare, säger Claes Malmberg.

”DEN FANTASTISK­A RESAN till The good old days” beskrivs som en varietéför­eställning med en brittisk touch.

– Det är en blinkning till att Göteborg kallas för lilla London. Men det finns faktiskt likheter, utöver att det är blött och dimmigt. Den göteborgsk­a och brittiska humorn är inte helt olika varandra, säger Claes Malmberg.

Ironin är en gemensam nämnare, tycker han.

– Tittar man på ”Jubel i busken” och Hasse och Tage finns många engelska drag. Det finns en ironi som inte bygger på elakhet utan på självdista­ns, med glimten i ögat och värme, säger Claes Malmberg.

Till Stadsteate­rn kommer publik som troligtvis har sett Falkenberg­srevyn tidigare, som vet vad de får och som tycker om det. I sommar ska du möta en helt ny publik. Påverkar det dig och ditt sätt att jobba på något sätt?

– Inget är vunnet på förhand, någon gång. Man måste alltid jobba hårt för att vinna publiken men jag hoppas att de ska komma med glatt humör och öppet sinne, säger Evalotta Bernström.

Fotnot: Föreställn­ingen har premiär på Jonsereds sommarteat­er 29 juni.

”Jag behöver någon som är rolig och hon är rolig, helt enkelt” CLAES MALMBERG Skådespela­re och teaterdire­ktör

 ?? Bild: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRA­GET ?? VARIETÉ. Claes Malmberg startar egen teater och vill ha med musikalart­isten Hanna von Spreti och revyartist­en Eva-lotta Bernström.
Bild: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRA­GET VARIETÉ. Claes Malmberg startar egen teater och vill ha med musikalart­isten Hanna von Spreti och revyartist­en Eva-lotta Bernström.
 ??  ?? ERFAREN. I år byter Eva-lotta Bernström (bild från Falkenberg­srevyn 1998) Stadsteate­rn i Falkenberg mot Jonsereds sommarteat­er.
ERFAREN. I år byter Eva-lotta Bernström (bild från Falkenberg­srevyn 1998) Stadsteate­rn i Falkenberg mot Jonsereds sommarteat­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden