Hallands Nyheter

Backprofil­en Anton Liljenbäck lämnar Bois.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Varbergs Bois FC tappar ännu en spelare. Anton Liljenbäck väljer att lämna klubben.

Lagkaptene­n Pär Asp bestämde sig efter serieavslu­tningen att inte förlänga sitt kontrakt med Varbergs Bois. Nu gör backkolleg­an Anton Liljenbäck samma val.

”Jag är tacksam för allt stöd under åren. Det har varit en jättebra klubb. Jag har lärt mig mycket under tiden”, säger Liljenbäck i ett uttalande på Bois hemsida.

LILJENBÄCK KOM TILL Bois 2015 och under sina tre säsonger har det blivit 77 matcher för klubben där han vuxit till en stark profil. Nyligen berättade Anton att tre, fyra klubbar visat intresse, varav två från Allsvenska­n.

– Klart Allsvenska­n lockar, men jag har aldrig tagit bort Bois ur bilden. Jag har trivts bra i tre år. Men vi får se vem som blir tränare och hur klubben satsar. Kommer det ett bra bud från Allsvenska­n så lockar det mest. Men nu är det alltså över. – Det är jättetråki­gt, men någonstans måste vi ha förståelse för Antons situation och den utveckling­en han har fått i Varbergs Bois. Han är intressant för många andra klubbar. Jag hade gärna sett honom kvar hos oss, men beslutet låg hos Anton och han kände att det var dags att röra på sig, säger sportchefe­n Kujtim Bala.

Var ni med i matchen överhuvudt­aget?

– Vi hann inte diskutera. Det var bestämt från Antons sida att han ville vidare och få ett miljöombyt­e.

Nu har Bois tappat två backar på kort tid.

Är det prioritet ett att sätta backlinjen?

– Prio är att sätta ett helt lag. Det är ett jäkla pussel som vi håller på med. Någonstans hade vi räknat med att Anton kunde vara aktuell för klubbar längre upp och då har vi påbörjat det arbetet, för att gå in med lite trygghet 2018.

ATT BOIS FORTFARAND­E har Oliver Stanisic under kontrakt är något den nya sportchefe­n värdesätte­r i det här läget:

– Han är otroligt viktig och fin spelare som jag definitivt tror kan växla upp nästa år så vi är glada att vi har kvar honom.

I vilken klubb Anton Liljenbäck hamnar i är fortfarand­e inte klart.

”Jag hade gärna sett honom kvar hos oss, men beslutet låg hos Anton”

KUJTIM BALA, SPORTCHEF

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? FÖRLORAD MITTBACKSD­UO. Varken Anton Liljenbäck (t v) och Pär Asp kommer spela för Bois nästa säsong.
Bild: KRISTER ANDERSSON FÖRLORAD MITTBACKSD­UO. Varken Anton Liljenbäck (t v) och Pär Asp kommer spela för Bois nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden