Hallands Nyheter

Känd artist och youtuber.

Joakim ”Jockiboi” Lundell var på Gekås och berättade om sin nya självbiogr­afi.

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

Det var i Halland som Sveriges största youtuber, Joakim Lundell, först gjorde skandalsuc­cé. Inför fredagens boksigneri­ng på Gekås tog han avstånd från sitt beteende, samtidigt som det kan ha räddat hans liv.

Joakim ”Jockiboi” Lundell har varit i Ullared en gång förut, men det var innan han och hustrun Jonna blev kända.

– Ja, det var fyra år sedan, men jag klarade bara en halvtimma. Sedan låg jag och sov i bilen i fem timmar. Det var för mycket intryck, helt hysteriskt, men Jonna är överlyckli­g över alla fynd man kan göra, berättar Jocke, när vi möts i ett konferensr­um på Gekås huvudkonto­r.

NÅGRA TIMMAR SENARE ska han signera sin livshistor­ia ”Monster”, som är berättad för författarn­a Martin Svensson från Varberg och Leif Eriksson.

– Martin känns som en genuin människa. Vi har klickat och det märks att han brinner för det han skriver, säger Jocke Lundell.

”Monster” slog rekord när den förhandsbo­kades i 15000 exemplar hos nätbokhand­lare redan innan den släpptes. Självbiogr­afin har även uppmärksam­mats för att

Lite om: Joakim Lundell

Född: 1985 i Vadstena.

Bor: Norrköping.

Familj: Hustrun Jonna.

Tidigare smeknamn: Jockiboi.

Yrke: Artist med hitlåtar som “All I need” och “My addiction” (ihop med Agnes och Ava Arrhult) och en av landets största ”influencer­s” med 800000 följare på Instagram och Youtubekan­aler som tillsamman­s har över en miljon prenumeran­ter.

Aktuell: Signerade sin självbiogr­afi ”Monster” i Ullared i fredags. På webben (hn.se) kan ni även läsa vad Jocke Lundell tycker om alkohol jämfört med cannabis och varför han anser att #metoo-uppropet har vuxit till en klasskampa­nj. den pekar ut flera personer som gör tvivelakti­ga eller brottsliga saker.

Joakim Lundell blev känd som Jockiboi i dokusåpan ”Kungarna i Tylösand” 2010 i Kanal 5. Serien innehöll bland annat otrohet och mycket supande.

– Det är svårt att förstå hur jag tänkte, men vi fick inte vara nyktra för produktion­sbolaget. De hade mycket makt och vi deltagare var lättmanipu­lerade. Vad tror du hade hänt om du inte hade varit med?

– Då hade jag varit död i dag. Jag hade nog tagit livet av mig. Det var som att sitta i fångläger och bli torterad. Efteråt blir man starkare.

I boken berättar Lundell om sin diagnos Aspergers syndrom.

– När jag är i balans fungerar jag väldigt bra, men påverkas jag känslomäss­igt glömmer jag bort logiken och ser inte saker tydligt. Förr hamnade jag där hela tiden, att jag behövde hävda och försvara mig när jag blev anklagad. Då blir det tyvärr en digital dokusåpa, säger han och fortsätter:

– Det har varit en jobbig berg- och dalbana. Jag hade inte gjort den resan i dag och blivit en offentlig person, om jag hade fått välja.

ATT JOAKIM HAR döpt om sin Youtubekan­al Jockiboi Tv till Lundell Pranks visar att han vill röra sig bort ifrån sitt skandaloms­usade smeknamn. I framtiden vill 32-åringen satsa på musiken och filmklipp med hög kvalitet, ihop med hustrun Jonna.

– Musik kan föra fram budskap och kan få människor att ta åt sig och tänka om. Sedan kommer vi att renovera huset och det behövs ju ett nytt ”Äntligen hemma” nu när det inte finns. Heminredni­ng har alltid funkat i tv.

Räkna inte med några nya hatattacke­r mot andra youtubers.

– Vissa bråkar medvetet för att får fler visningar eller prenumeran­ter och det är livsfarlig­t. Då gör barnen också sådana klipp. Jag vill sprida positiva saker istället.

 ??  ??
 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? I VAGNEN. Youtube-stjärnan Joakim Lundell var inte på Gekås för att shoppa utan för att signera sin nya och omdiskuter­ade självbiogr­afi ”Monster”.
Bild: JONATAN BYLARS I VAGNEN. Youtube-stjärnan Joakim Lundell var inte på Gekås för att shoppa utan för att signera sin nya och omdiskuter­ade självbiogr­afi ”Monster”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden