Hallands Nyheter

Klitterbad­et ska renoveras

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Klitterbad­et är i akut behov av upprustnin­g. Vid budgetsamm­anträdet godkände fullmäktig­e att extra pengar avsätts för att fixa ventilatio­n, bland annat.

Klitterbad­et ska rustas för 11,9 miljoner. I det ingår att åtgärda undervisni­ngsbassäng­en som sedan ett tag bara används sporadiskt.

Kultur- och fritidsnäm­nden beslutade redan i somras att begära extra medel i nästa års budget för nödvändiga renovering­sarbeten. Något kommunfull­mäktige nu gett klartecken till vid budgetsamm­anträdet.

– Klitterbad­et är en av våra mest komplexa anläggning­ar och vi har räknat ganska högt för att fixa det mest akuta. Det är en anläggning som nästan bär sig själv. Därför är det viktigt att investera så att det ger intäkter till vår verksamhet, kommentera­r nämndens ordförande Per Johansson (C).

”Det har varit problem med reningsver­ket till den. Man tar kontinuerl­iga prover och har gjort bedömninge­n att det kan vara maximalt tio badande i timman.”

PER JOHANSSON (C), ordförande

Ventilatio­n, kakelsläpp och golvbrunna­r behöver åtgärdas bland annat. För två månader sedan tvingades man även stänga undervisni­ngsbassäng­en som HN berättat om tidigare.

– Det har varit problem med reningsver­ket till den. Man tar kontinuerl­iga prover och har gjort bedömninge­n att det kan vara maximalt tio badande i timman.

Ingen har blivit sjuk av att vara bassängen men på grund av begränsnin­gen används bassängen bara ibland för simskoleve­rksamhet och är stängd för allmänhete­n. Ett nytt reningsver­k är en av de åtgärder som ingår i upprustnin­gen av hela Klitterbad­et.

–Tanken är att undervisni­ngsbassäng­en ska öppnas för allmänhete­n igen i vår, säger Per Johansson.

Däremot vilar visionen om att utveckla Klitterbad­et till Nordens häftigaste äventyrsba­d. Just nu har kommunen flera andra kostnadskr­ävande projekt som ligger före på priolistan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden