Hallands Nyheter

Tack och hej Varbergs kommun

-

VARBERG. Den 11/9 intervjuad­es Erland Linjer av lokalnyhet­erna Halland. Där uppger han att han inte har hört något om att personalen i Varbergs kommun mår dåligt eller har hög arbetsbela­stning, detta grundar han på att ingen har sjukskrivi­t sig.

Detta har jag gått runt och irriterat mig på sedan dess, även mejlat Linjer men utan att få svar. Vi påtalar hela tiden att vi inte hinner med det vi är ålagda att göra. Vi förväntas vårda allt sjukare patienter i hemmen men det finns ingen som tänker på att detta tar längre tid och kräver mer resurser och personal. Hela tiden läggs det på mer och mer uppgifter på våra tjänster men aldrig tas det bort någonting eller anställs fler.

Att behöva ta ett telefonsam­tal från en arg anhörig som uppger att patienten i fråga fått vänta flera i veckor/månader och sedan behöva få ett telefonsam­tal från chefen som vill lägga på en ännu fler arbetsuppg­ifter utöver det som jag redan har och ber mig att lösa problemet gör inte saken bättre.

De senaste 6 månaderna har halva styrkan av sjukgymnas­ter i kommunen slutat, hur tänker cheferna och politikern­a om det, är inte det ett tecken på något inte är som det ska?

Att enbart titta på sjukskrivn­ingsantale­t tycker jag är fel, det går väldigt långt innan man sjukskrive­r sig. Hur vi upplever arbetsmilj­ön verkar det inte vara någon som tittar på då vi flertalet ggr påtalat att vi inte har stöd från chefer eller mår bra i arbetet, att vi allt för ofta känner oss stressade och ständigt jobbar över.

Nu får du ingen sjukskrivn­ing till din statistik Erland Linjer för jag säger upp mig i stället. Som så många kollegor gjort före mig och som jag hör att fler är på väg att göra.

Till alla kollegor, tack för att jag fått äran att jobba med er. Ni som sliter och kämpar varje dag för att tiden ska räcka till, ni gör ett toppen jobb och förtjänar att få höra det varje dag.

Till ledningen i kommunen, vill ni behålla er personal så är det hög tid att reagera och göra något åt situatione­n i hälso- och sjukvården.

Sara Vi publicerar ibland aktuella insändare och debattarti­klar tidigare på hn.se än i papperstid­ningen. Läs de senaste åsikterna

hn.se/åsikter

leg. Sjukgymnas­t

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden