Hallands Nyheter

Polisen vill ha tips efter pistolrån

- PÄR LINDQVIST par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

”Alla tips vi kan få är tacksamma, stora som små. Det är önskvärt att få fatt i de här personerna med tanke på hur grovt det här brottet är.”

Med pistol och kniv rånade gärningsmä­nnen en yngre man på Västra Vallgatan. Nu efterlyser polisen tips från allmänhete­n. – Vi ser allvarligt på det här, säger polisassis­tent Bjarne Lagerlöf.

Det var i lördags kväll, vid 18-tiden, som en man i 20-årsåldern lämnade Netto på Västra Vallgatan. Han gick i riktning mot Gallerian när två män plötsligt gled upp bakifrån.

En av dem hade en pistol och den andre en kniv. De muddrade offret och stal kontanter ur hans plånbok innan de försvann från platsen.

BJARNE LAGERLÖF polisassis­tent

POLISEN HAR FÖRHÖRT rånoffret och sökt efter vittnen från den här tidpunkten.

– Men vi står oss ganska slätt, säger Bjarne Lagerlöf, polisassis­tent i Varberg.

Därför vädjar nu polisen om tips från allmänhete­n.

– Det var kanske inte jättemycke­t folk i rörelse då. Men kanske har någon sett om några personer betett sig underligt eller sprungit från platsen, säger Bjarne Lagerlöf.

De båda rånarna har rört sig i riktning mot stationen, möjligtvis kan de ha vikt av på Bäckgatan.

Polisen har ganska detaljerad­e signalemen­t på gärningsmä­nnen. Den ena mannen ska vara cirka 190 centimeter lång och ganska smal. Vid tillfället var han mörkklädd och hade mörk keps på sig samt ljusa skor.

Han pratar perfekt svenska och har ljus hy.

Den andra mannen är cirka 160 centimeter lång, smal och har ett sydländskt utseende, svarthårig och svart skägg. Även han hade en mörk keps, med någon form av Adidasmärk­ning, på sig. Byxorna var också de av märket Adidas och svarta, han hade en svart jacka med huva samt mörka träningssk­or. Båda männen ska vara i 25-årsåldern.

Den här typen av personrån, mitt i centrala Varberg, sker inte speciellt ofta.

– Det är ganska ovanligt och vi ser allvarligt på det här, säger Bjarne Lagerlöf.

– Men när det sker är det ofta unga män som gör det mot varandra. I det här fallet är det mycket osannolikt att det finns någon koppling mellan målsägande­n och gärningsmä­nnen, säger han.

Risken att de slår till igen är dock inte speciellt stor.

– Allmänhete­n behöver absolut inte vara rädda, säger Bjarne Lagerlöf.

DÅ POLISEN INTE fått in något tips från brottet vill de gärna att allmänhete­n hör av sig. Det kan man göra på 114 14 eller via polisens hemsida.

– Alla tips vi kan få är tacksamma, stora som små. Det är önskvärt att få fatt i de här personerna med tanke på hur grovt det här brottet är, säger Bjarne Lagerlöf.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? RÅNET. Här, i närheten av Netto, blev en man i 20-årsåldern rånad i lördags kväll.
Bild: ANNIKA KARLBOM RÅNET. Här, i närheten av Netto, blev en man i 20-årsåldern rånad i lördags kväll.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden