Hallands Nyheter

Man avbröt bråk – blev själv överfallen

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

När en man gick emellan ett bråk blev han själv överfallen och misshandla­d med sparkar och slag.

Det var i maj 2015 som mannen och hans kompis var på väg hem från krogen. På Kungsgatan utanför ”Gamla Posten” fick de syn på ett pågående bråk.

De valde att gå fram till männen och avstyra bråket. Men då stämningen blev allt mer aggressiv avlägsnade sig de två vännerna därifrån. Då blev mannen angripen bakifrån.

Han föll till marken och fick liggandes motta slag och sparkar mot rygg, huvud och ansikte.

Han uppskattad­e att han fick runt 20 sparkar och att misshandel­n pågick i en till två minuter.

Vid den här tidpunkten var tre ordningsva­kter på väg hem och upptäckte misshandel­n. En av vakterna uppger i förhör att han såg en kille som ”matade” slag och sparkar på den liggande personen.

”Det var hårda sparkar och personen tog sats för att sparka”.

När de var runt 15 meter från platsen flydde gärningsma­nnen, enligt vakten.

När vakterna lite senare stod utanför restaurang­en Campino såg de gärningsma­nnen igen. Än en gång rusade han iväg, den här gången i riktning mot Gallerian. Där kunde han, en 24-årig man, med hjälp av polis gripas.

Gärningsma­nnen säger i förhör att han druckit tre öl och två shotar under kvällen. Han minns inget av själva misshandel­n och undrar om han blivit drogad.

Tingsrätte­n anser dock att 24-åringen befunnit sig i ett alkoholutl­öst vredestill­stånd. Han döms för misshandel och villkorlig dom med samhällstj­änst på 140 timmar. Han ska också betala skadestånd på 10 600 kronor till offret.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden