Hallands Nyheter

Så firar hallänning­arna

HALLAND: JAKT, HAVSBAD OCH PYNTANDE PÅ SÖNDAG

-

Maria Svensson i Ullared är väl förberedd inför söndagen.

– Ja, jag har bytt gardiner och pyntat lite med julstjärno­r och så. Sedan har jag bakat lussekatte­r och pepparkako­r. Använder du saffran?

– Ja, lite. Står det två påsar tar jag en. Pepparkako­rna blir hjärtan och grisar, säger Maria när hon är på tillfällig­t besök i Varberg. Hur brukar ni göra med granen då?

– Vi har skog, så vi tar en därifrån. Vi brukar skjuta av den med hagelbössa i stället för att såga.

Charlotte och Ellen Svangren i Falkenberg har också kontakter i Ullared.

– Självklart ska man ha en riktig gran! Min särbo har skog i Ullared så vi kommer hugga en där, säger Charlotte, utanför Ica Kvantum.

DE HAR LÄNGTAT efter att få ta fram sina flyttlådor med allt pynt.

– Nu är det ändå okej att börja pynta, säger Charlotte.

– Och i helgen kommer vi att göra en deg till 210 pepparkako­r som ska räcka hela julen, fyller Ellen i.

UTANFÖR KRONAN SHOPPING står Alfred Hillertz med mamma Monika och brorsan Albin. Han tycker om att julpyssla.

– Jag har gjort en julgransku­la till pappa. Men det är en hemlis, viskar Alfred och håller fingret över munnen.

På Hemtex i Varberg är det full fart för Martina Sjöberg.

– Jag tänder ljus hemma, men kan inte fira så mycket advent eftersom vi har öppet på söndagarna fram till jul. Jag hade gärna velat

I morgon är det första advent och därmed går kyrkan in i ett nytt kyrkoår. Hur firar du advent? Vi frågade några falkenberg­are och varbergare om deras traditione­r.

* Adventstid­en inleder kyrkoåret. * Det är fyra söndagar i adventstid­en, den första är i morgon. * Under adventstid­en förbereder sig kyrkan för Kristi ankomst, det vill säga julfirande­t.

 ??  ?? ADVENTSFIR­ARE. Övre raden, från vänster: Maria Svensson, Charlotte Svengren och Ellen Svengren, samt Carin och Gösta Holmner. Mitten till vänster: Eva Kivioja med hunden Nova. Nedre raden: Ida Hillertz, samt Martina Sjöberg.
ADVENTSFIR­ARE. Övre raden, från vänster: Maria Svensson, Charlotte Svengren och Ellen Svengren, samt Carin och Gösta Holmner. Mitten till vänster: Eva Kivioja med hunden Nova. Nedre raden: Ida Hillertz, samt Martina Sjöberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden