Hallands Nyheter

Missnöjda pizzerior lämnar webbtjänst

- JENNIE PERSSON

Nu går flera av Falkenberg­s pizzerior ihop och säger upp samarbetet med onlinepizz­a.se. – Det är alldeles för dyrt, säger pizzabagar­en Milos Ignjac.

– Vi jobbar ihjäl oss men vi tjänar ingenting på det, säger Milos ”Mackan” Ignjac, ägare till pizzerian Mackans Bodega.

Han och sju andra pizzerior i Falkenberg har nu valt att avsluta samarbetet med webbtjänst­en onlinepizz­a. se.

Det betyder att de går samma väg som ett flertal pizzerior i Varberg, som HN skrev om i början av oktober.

För Milos Ignjac handlar det om för höga provisions­kostnader och för dålig service.

– Det är alldeles för dyrt för oss. Säg att vi har en vinst på 100 000 kronor, då ska onlinepizz­a ha 13 procent av det, plus moms och det är mycket pengar. Vi kör med tre–fyra bilar och har bra mycket utkörning, säger han.

MACKANS BODEGA HAR varit ansluten till webbtjänst­en i två år. Milos Ignjac upplever att de som företag inte har fått någon stöttning av onlinepizz­a.se under den här tiden.

– Det har hänt att systemet har krånglat och att kunder inte har kunnat beställa. Men när jag ringer dem säger de bara att de inte kan göra någonting åt det. Och vi har inte fått några förkläden, tröjor eller andra reklamsake­r över huvud taget, säger Milos Ignjac.

På onlinepizz­a.se är man till viss del förstående för kritiken, menar vd Daniel Strömberg.

– Vi har vuxit väldigt aggressivt de senaste åren och har haft svårt att skala upp på kommunikat­ionssidan. Men nu driver vi en förändring­sprocess inom bolaget för att få bättre kommunikat­ionskanale­r. Vi kommer bland annat bygga upp ett nytt lokalt kontor i Göteborg för att få bättre kontakt med kunder och restaurang­er på lokal nivå, säger han.

NÄR DET KOMMER till provisions­kostnaden på 13 procent menar Daniel Strömberg att de ligger lägre än många andra liknande företag.

– Om vi kollar på Sverige överlag och på våra konkurrent­er, så är vi inte mycket, men lite billigare. Anledninge­n är att vi är absolut störst i Sverige och desto större du är, desto mer kan du skala av. Hur ser ni på att åtta pizzerior i Falkenberg väljer att lämna er?

– Det är extremt trist. Men det visar också hur viktigt det är för oss med kontakten på lokal nivå. Men vi skulle gärna vilja ha en direkt kommunikat­ion med dem om vad de är missnöjda med, säger Daniel Strömberg.

Från och med torsdagen den 30 november har de åtta pizzeriorn­a valt att gå över till webbtjänst­en hotmat. se. Något som Milos Ignjac ser fram emot.

– Vi har väntat på en konkurrent ett tag nu, så vi känner oss nöjda, säger han.

 ?? Bild: JENNIE PERSSON ?? SÄGER UPP SAMARBETET. Milos ”Mackan” Ignjac driver Mackans Bodega som varit anslutna till onlinepizz­a.se i två år.
Bild: JENNIE PERSSON SÄGER UPP SAMARBETET. Milos ”Mackan” Ignjac driver Mackans Bodega som varit anslutna till onlinepizz­a.se i två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden