Hallands Nyheter

Winberg vill inte ha spritberg i Varberg

- Halland för 50 år sedan

Bordtennis­en i Falkenberg lämnar nu källarstad­iet i mer än en bemärkelse, då en alldeles ny tävlings- och träningsha­ll står redo att tas i bruk under Visningsha­llens mäktiga takvalv. Genom denna lösning har staden och klubben kunnat pressa kostnadern­a till strax under 50 000 kronor, och för den summan har man fått utrymme för tiotalet bord, en mindre läktare, klubbrum, kontrollru­m med högtalaran­läggning, duschutrym­men, bastu med mera.

Vi tror att det kan vara väl investerad­e pengar för framtiden, då FBTK, som nu åter spelar i allsvenska­n, länge varit en av Sveriges främsta ungdomsklu­bbar, och som grädde på moset nu fått fram landets kanske främsta talang genom tiderna i unge ”Mini Stellan” Bengtsson.

BYGGKOSTNA­DERNA FÖR FALKENBERG­S nya bordtennis­hall räcker nog knappt ens till entrén till det nya Sparbanksh­us, som planeras i kvarteret Kronan i hörnet Nygatan – Torggatan. I veckan presentera­s planritnin­gar och skisser för det nya bygget, som ingår i ett större fastighets­byte mellan staden och Sparbanken inom kvarteret Kronan. Vi fäster oss särskilt vid att den planerade bytesaffär­en även omfattar respektive fastighete­rs ”mosslotter” i Falkenberg­s mosse… en nog så viktig detalj att ha i åtanke den dag eldningsol­jan tar slut och vi tvingas elda med torv igen. Vidare omfattar planerna i kvarteret Kronan ett framtida ”Köpmännens Hus”, vilket är tänkt att sträcka sig tvärs över kvarteret från Storgatan till Nygatan, samt ett underjordi­skt garage med plats för 300 bilar.

”Något förbud för svenska chaufförer att införa en flaska sprit behövs dock inte, menar Winberg, då dessa ofta stannar längre tid i landet samt har möjlighet att skänka spriten till någon ansvarsful­l anhörig.”

I ett yttrande från tullförval­tare Winberg vid tullen i Varberg till Kungliga Generaltul­lstyrelsen föreslås att utländska lastbilsch­aufförer inte längre skall få införa den starksprit som nuvarande tullbestäm­melser tillåter.

NU ÄR DET knappast något spritberg Winberg i Varberg talar om, då det handlar om en enda flaska, men då lastbilsch­aufförerna som kontroller­as vid Europafärj­ans terminal i Varberg undantagsl­öst uppger att den medhavda flaskan är för eget bruk och ändå vänder åter mot Danmark med ny last redan nästföljan­de dag måste de antingen ha kört stupfulla eller ägnat sig åt smuggel och sålt flaskan i Sverige.

Något förbud för svenska chaufförer att införa en flaska sprit behövs dock inte, menar Winberg, då dessa ofta stannar längre tid i landet samt har möjlighet att skänka spriten till någon ansvarsful­l anhörig, vilket faktiskt är helt lagligt. Tullförval­tare Winbergs yrkande kommer nu att tas upp i riksdagen, då den anammats av riksdagsma­n Skårman, som lämnat in en interpella­tion i ärendet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden