Hallands Nyheter

Östlind: ”Det kändes rätt med en gång”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Robin Östlind, 27, är klar för Falkenberg­s FF. Och han behövde ingen lång betänketid på sig. – Det känns som en jättebra förening som passar mig, säger han.

Parterna gjorde en snabb affär. Och nu har Robin Östlind från handbollsm­etropolen Alingsås skrivit på ett tvåårskont­rakt med Falkenberg­s FF.

– Det är lite drygt en vecka sen som de hörde av sig så det har gått fort. Jag hade intressen från andra superettan-klubbar också, men just när Falkenberg hörde av sig kändes det rätt med en gång, säger Robin Östlind som också gick på en del goda vitsord.

– Rasmus Sjöstedt, Rasmus Rydén och (Thomas) Askebrand, alla har pratat väldigt gott om den här föreningen, säger Robin som den här säsongen startat i 21 av 29 matcher för Östers IF och gjort tre mål och tre fyra framspelni­ngar.

– Höger- eller vänsterkan­t spelar ingen roll, men jag har ju spelat vänsterytt­er de senaste två säsongerna

FRÅN BÖRJAN ÄR Östlind fostrad i Alingsås IF, sen gick han vidare till Gunnilse och Kalmar FF.

– Och det är väl i Kalmar jag spelat som längst.

Där drog han på sig en tung skada i höftkulan, men det räknas som gammal skåpmat nu.

– Jag har varit skadefri i fyra år nu, så det känns jättebra.

Under tiden i Östers IF har Robin Östlind jobbat som elevresurs vid sida av fotbollen.

– Jag kanske kommer åka utomlands över jul, men jag har ju jobb i Växjö december ut egentligen.

I och med värvningen av Robin Östlind täpper FFF till den luckan som uppstod när Johannes Vall försvann till IFK Norrköping.

– Utifrån vår research är Robin en bra person, med personligh­et och karaktär. Sen är det en vänsterfot­ad vänstermit­tfältare som vi varit ganska tydliga med att vi söker. När Vall försvann Född: 14 mars 1990 i Göteborg

Position: Mittfältar­e

Tröjnummer: 14

Längd/vikt: 176 cm/68 kg

Moderklubb: Alingsås IF

Övriga klubbar: Gunnilse (juniorlag) Kalmar FF (20082010), IFK Luleå (2011-2012), IFK Mariehamn (2012-2014) Oskarshamn­s AIK (2015), Östers IF (2016-2017)

Landskampe­r: 4 U19-landskampe­r har vi haft Tobbe Englunds vänsterfot där, men ingen annan för (Richard) Donkor var ju högerfotad, säger sportchefe­n Håkan Nilsson och fortsätter:

– Robin är en bra spelare, snabb och duktig en mot en. Vi tror han ska passa in jättebra i Falkenberg­s FF. Man ser så mycket matcher i division 1 södra och superettan så man blir nästan fyrkantig i ögonen ibland men vi har haft bra koll på Robin de sista två åren.

DEN ÅTTONDE JANUARI sätter FFF igång med försäsongs­träningen.

Då förväntas även Östlind vara på plats. Om det blir jobb vid sidan av, som i Östers IF, det är en annan femma.

– Vi har erbjudit honom ett kontrakt. Om han tycker det räcker för fotboll för hela slanten får du nästan fråga honom. Men visst det finns en lönenivå för de som enbart spelar fotboll i FFF, men det är inga Barcelona-löner, säger Håkan Nilsson.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG/BILDBYRÅN ?? SNABB PÅ KANTEN. Robin Östlind har skrivit på tvåårskont­rakt med Falkenberg­s FF. Den snabbe mittfältar­e trivs bäst på vänsterkan­ten och är duktig en mot en.
Bild: JOHANNA LUNDBERG/BILDBYRÅN SNABB PÅ KANTEN. Robin Östlind har skrivit på tvåårskont­rakt med Falkenberg­s FF. Den snabbe mittfältar­e trivs bäst på vänsterkan­ten och är duktig en mot en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden