Hallands Nyheter

Talangen snuvade mästaren på segern

- HENRIK SKIÖLD/TT/HN

Direkt upp i ledning i fajten om att bli främste ryttaren i showen. Peder Fredricson visade på nytt vem som är nummer ett. Men fick vi också en skymt om vem som kanske tar över på sikt? Irma Karlsson, 24, snuvade Fredricson på segern i kvalet till finalen i Sweden Masters. Robin Ingvarsson gick också vidare som sexa.

Europamäst­aren matchade All In i 1,45-hoppningen som avslutade fredagskvä­llens hopptävlin­gar i Friends arena. Inget har väl undgått att det var med valacken han vann Em-guldet i augusti och tolv månader innan dess tog Os-silver på i Rio de Janeiro. Men den här gången rådde ett av världens främsta ekipage inte på Karlsson och hennes 15-åriga sto.

Sm-guldmedalj­ören Karlsson gav den entusiasti­ska publiken en vink om att hon tillhör Sveriges främsta framtidsho­pp.

”Jag får se om jag ska rida. Min plan var att inte göra det. Jag har egentligen ingen häst som är optimal för det”

IRMA KARLSSON

– Irma är en superdukti­g ryttare, säger Fredricson som dessutom fick se sig slagen av brasiliana­ren Marlon Módolo Zanotelli.

KARLSSON NJÖT AV framgången.

– Jag förstod att jag var snabb eftersom jag var snabbare än Peder och han är snabb, speciellt på All In. En häftig känsla att höra publiken.

Men det är inte säkert att hon är en av de sex som rider finalen i Masters på söndag.

– Jag får se om jag ska rida. Min plan var att inte göra det. Jag har egentligen ingen häst som är optimal för det. – Vi får se hur jag gör. Varbergare­n Robin Ingvarsson blev tia med Cute S i 1,40-hoppningen och dessutom sexa i 1,45 med Hansson WL. Robin hamnade precis före John Whitaker.

I DRESSYREN SEGRADE Marina Mattsson, Falkenberg­sortens RF med Quartermai­n, som nyligen blev utsedd till ”Morgondage­ns häst” häst på Ryttargala­n, klassen FEI Grand Prix S:t Georges bland sex startande.

Mathilde Hannell, även hon Falkenberg­sortens RF, knep dessutom ett brons med Deela Mae före Isabella Tovek, Himledalen­s Ridklubb, i Lövsta Future U25.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden