Hallands Nyheter

Nyårscupen är inställd

FOTBOLL: BRIST PÅ ANMÄLDA LAG SÄTTER STOPP FÖR TRADITIONE­N Nyårscupen i Varberg ställs in. – Det var 40:e året vi skulle ha kört den så det känns ju lite bittert, säger HK Varbergs ordförande Peter Ideböhn.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Traditione­n med inomhuscup i Varberg på Nyårsdagen bryts i år. Bara sju anmälda lag gjorde att HK Varberg valde att ställa in årets nyårscup.

På årets första dag brukar det vara tradition att gå och se Nyårscupen i idrottshal­len, ett samarrange­mang mellan HK Varberg och Trönninge BK. Men nu får man inte ihop tillräckli­gt många lag.

– VI HADE EGENTLIGEN fått ihop sju lag, men behövde åtta. Något lag kanske hade fått ställa upp dubbelt, men det hade inte varit lyckat. Och när vi inte får ihop det får det bli nej tack tyvärr, säger Peter Ideböhn.

Planen den här gången var att lägga cupen tidigare.

– Vi tänkte lägga den strax före nyår för att det skulle funka bättre med logistiken, men det gick ändå inte. Det har varit ett fallande deltagande, men vi försökte ändå sy ihop det. Åke (Gabrielsso­n) har kämpat med det här på bästa sätt.

Vad betyder det här rent ekonomiskt?

– Alla evenemang är bra inkomstkäl­lor, men framför allt är det bra pr för klubben.

Hur blir det 2019?

– Om det finns intresse så kommer vi försöka, men det beror på de andra klubbarna som sagt.

Varken Bois Trettondag­scup eller Böljans Nyårscup har samma problem. Det är snarare tvärtom. – Det har inte varit mer intresse någon gång tidigare, säger Magnus Falkehag i IF Böljan.

I dagsläget är 24 lag anmälda till Böljans cup men det slutar inte där.

– 24 är maxgränsen, sen är det fyra lag till som anmält sig men som står och väntar. Jag har fått tacka nej till ett lag från Ängelholm, säger Magnus Falkehag.

HAN PEKAR PÅ traditione­n som en stark framgångsf­aktor.

– Sedan om man tittar på Trönninges cup, vem vill upp och spela fotboll på Nyårsdagen? Vi har fyra gruppspels­dagar, vilket i och för sig gör att det blir mer omfattande, men varje lag får fem matcher på en kväll. Det är ju många som är hemma i Falkenberg under mellandaga­rna, men som kanske bor på annan ort annars.

– Vi har nog rekord i år vad gäller antal Falkenberg­slag och det bygger ju på det. Visst, man kan ha lite lag utifrån, men skulle man bara ha det skulle det dö ut. Ingen skulle kolla. Det är Bänared, Skrea och Håff som folk vill se, säger Falkehag.

LARS KARLSSON, ordförande i Varbergs Bois, säger att klubben kommer köra Trettondag­scupen som planerat.

– Ja, det ska vi. Det är inga konstighet­er. Vi räknar kallt med samma storlek.

Upplever ni att det är kämpigt att få ihop lag?

– Inte till Trettondag­scupen. Det har blivit en institutio­n mer eller mindre. Den är lika populär som den varit tidigare, plus att vi fått med damerna också.

”Det har varit ett fallande deltagande, men vi försökte ändå sy ihop det.”

PETER IDEBÖHN Ordförande, HK Varberg

 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON/ARKIV ?? STÄLLER IN. HK Varbergs Åke Gabrielsso­n delar ut pris till Tvååkers IF:S Emil Zander i Nyårscupen, men den här nyårsdagen ställs cupen in.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON/ARKIV STÄLLER IN. HK Varbergs Åke Gabrielsso­n delar ut pris till Tvååkers IF:S Emil Zander i Nyårscupen, men den här nyårsdagen ställs cupen in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden