Hallands Nyheter

Nu rullar brädorna

Full rulle och full fart från start. I går invigdes Varbergs Skatehall och det var trångt i lokalen när många nyfikna ville se och testa den nybyggda hallen.

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Trångt och trivsamt var det. Invigninge­n av skejthalle­n i Varberg lockade drygt 200 personer som bland annat fick se en liten uppvisning av världsmäst­aren.

8-åriga Clara Folkesson fick äran att klippa bandet vid invigninge­n som även gästades av en världsmäst­are. Oskar Rozenberg Hallberg från Malmö vann VM i Shanghai för två månader sedan och är därmed ett medaljhopp inför OS i Tokyo 2020 då skateboard är en ny gren på Os-programmet.

– Den är liten. Men väldigt bra för att vara så liten. De har en street-yta och en bowl som är de två största variantern­a man åker, kommentera­r Oskar Rozenberg Hallberg om den nya skatehalle­n i Varberg.

– Kul att det är så många väldigt unga barn här också. Själv var jag 11 när jag började, konstatera­r världsmäst­aren som hunnit fylla 21 år nu.

OSKAR ÄR NOMINERAD som en av årets nykomlinga­r inför den svenska idrottsgal­an.

– Han är även nominerad som Skater Of The Year i Thrasher Magazine. Tidningen för oss som gillar det här, tillägger Christoffe­r Carlsjö som sitter i styrelsen för Varbergs skateboard­klubb.

Över 200 besökare beräknas att kommit till hallen på Tingsgatan 12 under invignings­kvällen.

– Även om det är en liten yta så har vi en variation som förhoppnin­gsvis passar alla. Det som är viktigt är att våra medlemmar tycker att det är bra och jag tycker mig se ett smajl på de flesta ansikten, säger Pierre Lindberg som också sitter i klubbstyre­lsen.

– Vi i styrelsen är väldigt nöjda. Det är svårt att hitta en hall som är stor nog, central nog och billig nog så att vi klarar hyran. Hit tar det bara tio minuter att gå från bussstatio­nen. Det är viktigt att det ligger nära så att alla som inte har bil kan ta buss och promenera hit. Vi kommer att få bättre översyn vilka som åker nu och förhoppnin­gsvis få en del nya medlemmar också, fortsätter Pierre.

HAN HOPPAS ÄVEN att få in lite fler som är beredda att hjälpa till så att man kan utöka öppettider­na.

– Jag gör det här med hjärtat för att det är så kul. Men jag är trebarnspa­ppa också och det skulle underlätta om vi blev några till.

 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? VANN VM. Oskar Rozenberg Hallberg från Malmö reste upp till Varberg för att provåka och gav hallen klart godkänt.
Bild: MÅRTEN SAMUELSON VANN VM. Oskar Rozenberg Hallberg från Malmö reste upp till Varberg för att provåka och gav hallen klart godkänt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden