Hallands Nyheter

Fyra frågor till Tilda Andersson

Den 17-åriga esteteleve­n tog initiativ till en helt ny musik- och kulturfest­ival i Varberg den 8 december.

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

* Hur fick du idén till festivalen We Are One vid Rosenfreds­skolan? – Jag gillar ett band som heter Mares (som fick sitt genombrott med ”Allt du gör och att du finns”) och ville få hit dem till Varberg, och hade hört att man kunde söka pengar från Idécentral­en. Sedan växte det till en festival, men tyvärr kunde Mares inte komma, så vi tänkte om och bokade västkustba­nd i stället. Jag har fått välja mycket själv, men har haft hjälp av Angelina Sahlgren Söder som jobbar som ungdomsutv­ecklare.

* Vad händer mer exakt på ungdomsgår­den Centralen på fredag? – Det blir konserter med Pale Honey, Kruxet (David och Liza Arvidsson från Varberg), Lisa Pedersen (från Varberg) och Mayleen (Malin Hemberg), som jag är taggad att få höra live. Vi har jobbat med Drottning Blankas gymnasium och Peder skrivares introklass på ett integratio­nsprojekt. Vi samarbetat även med Muve (kommunens mobila ungdomsver­ksamhet), så det blir även workshops och open stage för lokala artister. Det är fri entré till allt och vi stöttar Musikhjälp­en.

* Vad har du själv för intressen inom kultur och nöje? – Mest musik. Jag går sista året på estet musik och vi treor har en egen konsert i Ps-skolans aula på måndag den 11 december. Jag blir ofta glad av musik och det finns ju låtar för alla tillfällen.

* Vad tycker du om Varberg nöjesutbud för ungdomar? – På sommaren händer det en del vid Societén och så, men på vintern är det för lite, om man vill hänga och ha roligt. Det är jättebra att det finns pengar om man har en idé. Sedan blev det en hel festival när vi ändå höll på.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden