Hallands Nyheter

Ket en bit uppför vägen

- MÅRTEN SAMUELSON marten.samuelson@hn.se 010-471 52 74

het, hög hyra och återkomman­de diskussion­er om att stänga av gatan framför konditorie­t ledde till flytten 1999 några hundra meter uppåt Arvidstorp­svägen.

– Jag hade precis kommit in i bilden och vi var tveksamma till att ta över ett gammalt hus, säger Heléne.

– På visningen tänkte vi om. Här fanns ju en massa rum som kunde inredas mysigt, minns Micael.

en trädgård för

INTE MINST FANNS uteserveri­ng.

– Det var en stor investerin­g men vi tänkte att klarar vi bara försäljnin­gen över disk ska det gå. Vi trodde inte så mycket på att folk som fikade skulle följa med. Men det har gått som tåget och växer hela tiden, konstatera­r Heléne.

Konsertern­a med Bullar & Bång har gjort konditorie­t riksbekant. Hittills har 176 artister/band uppträtt där och flera kända namn ber om att få komma dit och spela.

PELLE STÅLBOM lämnade över till Micael och Heléne kort efter flytten från Stortorget. Inget av deras tre barn har visat intresse av att ta över verksamhet­en så småningom. Men paret Stålbom har heller inga planer på att sluta i nuläget.

– Nej, det är ju det här som är det roliga. Mötet med folk, säger Micael om kaféverksa­mheten och spelningar­na.

– Den dagen man inte har lust att hitta på nya grejer och förbättra är det nog dags att lägga av.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? Stålboms på länge. De första 60 åren av konditorie­ts historia har dokumenter­ats i en ny bok.
Bild: OLA FOLKESSON Stålboms på länge. De första 60 åren av konditorie­ts historia har dokumenter­ats i en ny bok.
 ??  ?? STARTEN. Tyvärr finns inga bilder bevarade från invigninge­n 1957 då kamera inte var lika vanligt som i dag. Men gulnade klipp från HN berättar.
STARTEN. Tyvärr finns inga bilder bevarade från invigninge­n 1957 då kamera inte var lika vanligt som i dag. Men gulnade klipp från HN berättar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden