Hallands Nyheter

S missräknin­g

- WIKTOR NUMMELIN/TT

någon avvikande lagstiftni­ng som skulle separera Nordirland politiskt eller ekonomiskt från resten av Storbritan­nien, sade partiledar­en Arlene Foster, vars stöd är nödvändigt för Theresa Mays konservati­va regering, i ett uttalande i Belfast.

Uppgiftern­a om ”anpassad lagstiftni­ng” fick annars såväl London som Skottland och Wales att andas morgonluft med ett antal uttalanden om att även de ser fram emot liknande lösningar.

Efter mötet med Juncker skyndade May vidare till en klart besviken Donald Tusk – EU:S permanente rådsordför­ande.

”Jag var redo att i morgon presentera ett utkast till riktlinjer för brexitförh­andlingar om övergångsr­egler och framtiden. Men Storbritan­nien och Eu-kommission­en bad om mer tid”, konstatera­de Tusk efteråt via Twitter.

”Det är viktigt att företag och andra i Sverige förbereder sig på vad som skulle hända om det blir en hård brexit och man inte når en uppgörelse i tid.” MAGDALENA ANDERSSON (S),

finansmini­ster

ÄVEN FRÅN SVENSK sida finns oro för utveckling­en. Finansmini­ster Magdalena Andersson (S) mötte May i dörren när hon anlände till Bryssel för att diskutera eurozonens framtid på måndagskvä­llen.

–Det är ju ett väldigt pressat tidsschema nu och man har inte kommit lika långt som man hade hoppats. Här är det också viktigt att företag och andra i Sverige förbereder sig på vad som skulle hända om det blir en hård brexit och man inte når en uppgörelse i tid, säger Andersson i Bryssel.

 ?? Bild: VIRGINIA MAYO/AP/TT ?? överenskom­melse när de höll presskonfe­rens efter gårdagens brexitmöte. Trots det ser det ljust ut.
Bild: VIRGINIA MAYO/AP/TT överenskom­melse när de höll presskonfe­rens efter gårdagens brexitmöte. Trots det ser det ljust ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden