Hallands Nyheter

Paul Svensson blir assisteran­de tränare i grönsvart 2018

- Mattias nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 42

Det blir 43-årige Paul Oluasson som tar platsen bredvid Joakim Persson som assisteran­de tränare i Varbergs Bois FC.

En första kontakt togs för två veckor sedan och efter ett möte förra veckan med Kujtim Bala och Joakim Persson har nu värmlännin­gen Paul Olausson skrivit på ett ettårskont­rakt.

– Ska man jobba ihop med någon är det viktigt med personkemi och hur man vill bedriva det fotbollsmä­ssigt. Och det kändes som vi träffade rätt, säger Paul Olausson, senast huvudträna­re för Karlstad BK i division två.

– Vi kom tvåa i serien och förlorade en kvalplats i 94:e minuten, så det var en tung avslutning, men annars har det varit en bra säsong, säger Bois nya tillskott.

HAN ÄR SÄRBO och har en åtta år gammal dotter, men familjen stannar i Värmland tills vidare.

– Inlednings­vis får man offra lite, det kan det vara värt om det ska ge någonting, säger Olausson som vet att resurserna är begränsade i Bois.

– Bara man får ihop gruppen och hittar ett tydligt sätt att träna på kan man uppnå bra saker ändå, och det finns en långsiktig plan.

Paul Olausson har gått igenom alla tränarutbi­ldningar - utom den sista UEFA Advance. Han har även sju säsonger bakom sig som spelare i norska Kongsvinge­r. Sista året var han även assisteran­de tränare där.

– Jag har hela tiden känt att jag velat bli tränare efter att jag slutat, men jag hade väl hoppats kunna spela något år till, men när kroppen (läs knäet) säger ifrån får man lyssna på den.

Har du någon förebild?

– Jag är väl mer ett Guardiola-fan. Jag gillar den typen av fotboll.

Hur är du som tränare?

– Inte den tysta typen, men väldigt engagerad.

Sportchefe­n Kujtim Balas första möte med Olausson var i en match med Dalkurd. Trots att Dalkurd vann med 3-0 blev Bala imponerad över hur Karlstad BK agerade.

– Jag känner att vi stött på en ambitiös, ödmjuk kille som vill mycket med sin fotboll. Han vet hur det är att vara huvudträna­re, vad det handlar om att tävla och hur man bygger lag, säger Kujtim och fortsätter:

– Dessutom får vi in erfarenhet och expertis inom den nya tekniken.

TRÄNARKOLL­EGAN Joakim Persson, som plötsligt dyker upp på Bois kansli, värdesätte­r också Olaussons kunskaper.

– Han besitter kompetens som jag inte har, att använda analysen på rätt sätt lagdel för lagdel och ge individuel­l feedback, säger Joakim Född: Göteborg

Bor: Arvika

Ålder: 43 år

Familj: Särbo och dotter

Förebild: Pep Guardiola

Klubbar: Karlstad BK, Kongsvinge­r, Varbergs Bois FC Persson och pekar på Olaussons uppfällda Mac. Mötet de hade där fanns kemin. – Fotbollsfi­losofin passar bra på hur vi ser på det. Sen har han ett gott garv och glimten i ögat. Visst det finns allvar också, och det är ingen som bara kommit hit för att flytta koner, säger Joakim. Hur viktigt är garvet?

– Man måste ha en viss utstrålnin­g inför gruppen. Det finns inget värre än om man förlorat i helgen och kommer till en träning där de två som surar mest är tränarna. Man ska inte vara nöjd med att förlora, men man måste kunna gå vidare.

 ??  ??
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? ANALYTIKER. Paul Olausson blir Bois nya assisteran­de tränare.
Bild: MATTIAS NILSSON ANALYTIKER. Paul Olausson blir Bois nya assisteran­de tränare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden