Hallands Nyheter

Storseger för Sverige i gruppfinal­en

- TT

Schweiz skulle bli det svåraste testet hittills för Sverige i innebandy-vm. Det blev dock tvåsiffrig­t även i den tredje gruppspels­matchen.

Redan i den första matchminut­en verkade vägen utstakad till det som i slutändan skulle bli en seger med 12–3 (5–2, 5–1, 2–0) för de svenska damerna. Redan efter 53 sekunder hade Sverige, genom Sara Steen och Ellen Rasmussen, gjort både ett och två mål i mötet med Schweiz. Även om Schweiz lyckades hitta nätet även de i den första perioden så var det en ganska klar kvalitetss­killnad lagen emellan.

Lägg därtill att Sofia Joelsson och Emelie Wibron hade extra kul tillsamman­s. Joelsson stod för sitt andra hattrick i turneringe­n, efter att alla hennes tre mål kommit till efter assist från Wibron. Joelsson gav tillbaka när slutresult­atet fastställd­es, med en assist till Wibrons 12–3-mål. Wibrons andra för dagen.

Även Moa Tschöp blev tvåmålssky­tt. Gladast av alla målskyttar var nog dock Ida Sundberg.

– Jag hann inte uppfatta så jättemycke­t. Jag blev nog lite chockad när den rullade in, sade Sundberg till innebandyf­örbundets hemsida om sitt 10–3-mål, som var hennes första i landslaget. Sundberg var innan turneringe­n den enda spelaren i truppen som inte gjort mål i landslagss­ammanhang.

Resultatet 12–3, kombinerat med 23–2 mot Tyskland och 17–2 mot Polen i de tidigare matcherna i gruppen, ger Sverige sanslösa 52–7 i målskillna­d när man går in i kvartsfina­lspel på onsdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden