Hallands Nyheter

Lundgren och Haag är årets julvärdar

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

För första gången blir det delat julvärdska­p i SVT. Lotta Lundgren och Erik Haag får äran att tända ljuset i rutan på julafton. – Det var på tiden, säger Lotta Lundgren.

De gjorde julkalende­rn 2015 och de har satt upp föreställn­ingen ”Alla kan äta julbord”. Nu får programled­arduon och paret Lotta Lundgren och Erik Haag prestigeup­pdraget att guida tv-tittarna i SVT på julafton.

Erik Haag blev förvånad när de erbjöds att vara julvärdar.

– Jag tänkte att det måste ha blivit något fel, att det hänt någonting som gjort att de har fått tänka om och fråga oss. Men jag blev också glad, man tar vad man får, säger han.

Lotta Lundgren tyckte däremot att det var dags att de fick frågan:

– Vi har ändå hållit på och kretsar kring ämnet jul. Vi kan vissa grejer om jul, sätt på kameran så kan vi berätta om det, så tänkte jag. Var det skrytigt tänkt?

DE BERÄTTAR ATT de ska försöka följa julvärdsfo­rmen så gott de kan. Men det blir kanske lite mer mat än vad tittarna är vana vid.

– Vi kommer att äta ett julbord i tv, säger Lotta Lundgren. – Missa inte det, säger Erik Haag. Att de är två som delar på julvärdska­pet ser de bara som en fördel.

– Det hade varit en annan grej om det hade varit en person som jag inte kände som jag skulle göra det ihop med. Kanske en jätteosymp­atisk människa som man hade behövt låtsas gilla. Det hade ju varit sämre, säger Erik Haag.

PARET HAR BLAND annat gjort Landet brunsås, Historieät­arna och tv-aktuella Bye bye Sverige tillsamman­s.

– Vi jobbar ju ihop med i stort sett allt så jag är glad över att de inte vill dela på oss. Jag tycker att vi har en arbetsproc­ess som funkar så bra, säger Lotta Lundgren. Men vem av er ska tända ljuset?

– Förhandlin­gar pågår i den frågan, säger Lotta Lundgren.

– Det känns jobbigt att vara bufflig och säga att det borde vara en själv. Samtidigt lär ju inte den här chansen återkomma så många gånger i livet. Att då inte ta chansen... Det är ju lite som att klättra upp på Kebnekaise men inte gå upp på toppen, säger Erik Haag. Lisbeth Åkerman André Pops Kalle Moraeus Sarah Dawn Finer Petra Mede Henrik Dorsin Gina Dirawi Sanna Nielsen Lotta Lundgren, Erik Haag

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden