Hallands Nyheter

Ter söker tv-lyckan

- KLAS WIDESTRAND/TT

”Det kan man alltid trösta sig med när det är grått ute, att fullt så grått och brunt som det kunde bli på 1800-talet, det ser vi inte längre i dag.

öppnar möjlighete­r för att lämna Sverige, vilket sammanfall­er med en stark lust att komma bort från ett land som är för dåligt att bo i, säger Lundgren.

Serien har spelats in i både Sverige och USA. I en scen hjälper de till vid ett bygge i New York, helt klädda i sina utstyrslar från 1800-talet.

– Många trodde att vi tillhörde amish-kulturen och de verkar vara uppskattad­e i USA, så vi blev väldigt vänligt bemötta när vi var där. I USA är man väldigt förtjust i den lilla historia man har. Därför tycker de om allt som är gammalt och lite repigt.

Efter två säsonger av ”Historieät­arna” samt en julkalende­r med samma ensemble kan man fråga sig om det inte finns en risk för att människor börjar bli mätta på det populärvet­enskapliga konceptet. Det är dock inget som oroar Lotta Lundgren.

– Förutom dramaprodu­ktioner är det ingen annan som gör den här typen av tv-program som är så grundligt gjorda. Ingen kan undgå att märka hur mycket ansträngni­ngar som ligger bakom, säger hon.

Enligt Lundgren kan tv-tittarna dessutom räkna med att få se gänget bakom ”Bye bye Sverige” igen även efter att det nya programmet är slut.

– Vi får hela tiden nya idéer. Men nu fokuserar vi på det här.

LOTTA LUNDGREN

 ?? Bild: SVT/TT ?? under den stora emigrantvå­g som började på 1800-talet.
Bild: SVT/TT under den stora emigrantvå­g som började på 1800-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden