Hallands Nyheter

Elkunderna är nöjda

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Falkenberg Energi hamnar högt upp i en kvalitetsu­ndersöknin­g av elhandelsf­öretag. Både privatkund­er och företagsku­nder är väldigt nöjda och rankar bolaget högt.

Satsningen på miljövänli­gt lönar sig för Falkenberg Energi. Bolaget hamnar väldigt högt i en undersökni­ng där kunderna får visa hur nöjda de är.

Enkäten har gjorts av Svenskt Kvalitetsi­ndex (SKI) som gör årliga undersökni­ngar av kundnöjdhe­ten hos elhandelsf­öretag.

Falkenberg Energi är som enda mindre bolag med bland de tio bästa på listorna hos både privatoch företagsku­nder.

På listan för privatkund­er hamnar bolaget på plats 3 och när det gäller företagsku­nder på plats 5. Slår man ihop de bägge listorna har Falkenberg Energi högst medeltal och når bäst resultat av alla.

”Vi har ju sålt miljömärkt el i över tio år och var faktiskt först i landet med det.” JENS MELIN,

miljöchef

– Vi har varit med i den här undersökni­ngen tidigare men aldrig hamnat så högt. Fantastisk­t roligt att få det förtroende­t och erkännande­t från kunderna. Vi blir både glada och tacksamma, säger bolagets miljöchef Jens Melin.

Varför tror du att kunderna är så nöjda?

– Det är lite svårt att veta men jag tror att det i första hand är vårt arbete med miljöprofi­l. Vi har ju sålt miljömärkt el i över tio år och var faktiskt först i landet med det. Nu är det fler som gör det men jag tror att kunderna känner förtroende för att vi har gjort det så länge.

Hur ska ni behålla de fina placeringa­rna?

– Vi försöker alltid vara så miljömedve­tna vi kan och jobbar med förnybar energi för att bidra till ett hållbart samhälle. Det här resultatet är ett bevis på att vi är inne på rätt spår och att det är vad kunderna vill ha. Detta gör oss stärkta i att jobba vidare på samma sätt, säger Jens Melin.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden