Hallands Nyheter

Gustaf Nilsson med i A-landslaget

Gustaf Nilsson får göra debut i A-landslaget under januaritur­nén i Abu Dhabi. – Det här hade jag inte räknat med, säger Nilsson.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

När Janne Andersson meddelade sin trupp till januaritur­nén fanns ett oväntat halländskt namn med. Gustaf Nilsson får följa med till Abu Dhabi och vid speltid debutera i A-landslaget. Anfallaren blev själv överraskad när Andersson presentera­de hans namn.

När Janne Andersson presentera­de truppen till den årliga januaritur­nén fanns det flera oväntade namn på listan. Ett av dem, förre Fff-anfallaren Gustaf Nilsson.

– Det känns såklart jättebra, ska bli riktigt roligt att få åka dit, säger Nilsson.

Han startade senaste U21-landskampe­n mot Ungern och har tagit en fast plats i startelvan hos danska Silkeborg dit han är utlånad från Bröndby.

– Det känns bra på matcherna, sen har det inte blivit några mål. Jag jobbar hårt för laget, gör det enklare för de andra.

Trots det skrala målskyttet får han nu alltså chansen i Janne Andersson A-landslag.

Hade du det på känn?

– Man vet ju att det alltid finns en chans, jag var ju med i U21 senast. Men jag hade inte räknat med det, säger Nilsson.

När fick du reda på det?

– Jag såg det på presskonfe­rensen. Har du haft någon kontakt med Janne Andersson under hösten?

– Nej det har jag inte haft, ingen alls.

Danska ligan spelar, till skillnad från Allsvenska­n, höst-vår. Det återstår en cupmatch i morgon onsdag och en ligamatch till helgen innan det blir lite semester för Nilsson. Typiskt nog går också den till Förenade Arabemirat­en.

– Jag ska faktiskt till Dubai veckan innan jul, säger Nilsson.

HN har sökt Janne Andersson för en kommentar om Gustaf Nilsson, men fick besked via landslaget­s presschef Niklas Bodell att Andersson inte kommentera­r enskilda spelare. Så här säger förbundska­ptenen om januaritur­nén i stort till TT.

– DET ÄR VIKTIGT att ge chansen till spelare som är precis bakom det riktiga landslaget, och på väg uppåt i sin karriär.

– Vinterturn­én ger spelare chansen att se hur vi jobbar och tränar. När de sedan kommer in i skarpt läge så vet de hur vi resonerar och jobbar.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV ??
Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? OVÄNTAD DEBUT. Inte ens Gustaf Nilsson själv hade räknat med någon landslagsp­lats på januaritur­nén.
Bild: ROBERT BOMAN OVÄNTAD DEBUT. Inte ens Gustaf Nilsson själv hade räknat med någon landslagsp­lats på januaritur­nén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden