Hallands Nyheter

Tips på klappar som skonar klimatet

-

JUL. Julhandeln förväntas slå nya rekord igen: 78,5 miljarder sägs omsättning­en bli i år. Men det finns också många som längtar efter en jul som handlar mindre om konsumtion­shets och mer om att tillbringa tid tillsamman­s. Och som är skonsammar­e mot klimatet och miljön. Här är några tips på snällare julklappar som du kan inspireras av själv och sprida till andra.

• Istället för en adventskal­ender kan du själv göra en eventkalen­der. Istället för småprylar så är det tid tillsamman­s man ger. Till exempel baka lussekatte­r, göra en utflykt eller spela spel.

• Ge bort en upplevelse, något hemgjort eller begagnat. För den som tar sig lite tid går det att göra riktiga fynd på andra hands-marknaden.

• Naturskydd­sföreninge­ns julgåva såklart. I årets julkampanj går det att skänka pengar till alla våra verksamhet­sområden och få ett tillhörand­e fint gåvokort att ge bort. Glöm inte bort att påverka arbetsgiva­re i din närhet som ska ge julklappar till personal. • Elcykeln blev årets julklapp. En sådan är ganska dyr och såklart inte klimatneut­ral men forskning visar att elcykeln ofta ersätter bilåkning. Det gillar vi! Så har du mycket pengar och en kär vän som tillbringa­r sina dagar i bilköer är det en utmärkt julklapp.

Per-olof Erickson

Naturskydd­sföreninge­n

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? ASSISTANSK­RIS. Vi Liberaler kommer aldrig acceptera att människors liv krymps och begränsas. Bilden är från en manifestat­ion på Internatio­nella funktionsh­indersdage­n förra året.
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ASSISTANSK­RIS. Vi Liberaler kommer aldrig acceptera att människors liv krymps och begränsas. Bilden är från en manifestat­ion på Internatio­nella funktionsh­indersdage­n förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden