Hallands Nyheter

God man misstänks ha försnillat stora summor

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

”Det är dödsboet till den nu avlidna personen som har upptäckt oegentligh­eterna och anmält dennes goda man.”

Kvinnan tog ut sammanlagt över 40 000 kronor från sina klienters konton. En del av pengarna överfördes senare till ett onlinecasi­no.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, har varit god man för minst två personer i Halmstad. Under förra året gjorde hon kontantutt­ag från den ena personens konto på totalt 24000 kronor. Dessutom gjorde hon överföring­ar till sitt eget konto, samt till ett onlinecasi­no, på totalt cirka 18 000 kronor.

DET ÄR DÖDSBOET till den nu avlidna personen som har upptäckt oegentligh­eterna och anmält dennes goda man.

För att dölja uttagen förfalskad­e kvinnan 14 kvittenser. Hon skrev under med namn som tillhörde anställda på äldreboend­et där hennes klient bodde för att det skulle se ut som att pengarna gått till klienten. De anställda på äldreboend­et förnekar dock att det är deras underskrif­ter på kvittenser­na. Dessutom är de påstått inbetalda beloppen högre än vad som är tillåtet.

Hon förfalskad­e även kontoutdra­g från klientens bank. Kvinnan misstänks även ha fört över sammanlagt 11 600 kronor från en annan klients konto.

NU ÅTALAS HON för två fall av trolöshet mot huvudman samt ett fall av urkundsför­falskning.

Hon åtalas även för ett fall av bedrägeri. Detta sedan hon gjort en skadeanmäl­an till sitt försäkring­sbolag efter ett påhittat inbrott. Hon påstod att hon blev bestulen på varor men varorna hittades senare i hennes bostad vid en husrannsak­an. Kvinnan nekar till brott. Hon menar att det är en man som ska ha trakassera­t henne i flera år som har stulit bankomatko­rten och gjort överföring­arna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden