Hallands Nyheter

Ade Erasmus

- WILHELM NILSSON wn@hallandspo­sten.se

På Högskolan i Halmstad märker man också av det finns ett svalt intresse för att bege sig utomlands. Bara ett fåtal per termin ger sig ut för att upptäcka världen.

– Det är verkligen tråkigt. Man lär sig väldigt mycket av att åka iväg som utbytesstu­dent – både saker som kan vara nyttiga för studierna, när man kommer tillbaka till Sverige, men också för livet. Vi ser att många studenter som åker iväg kommer tillbaka med en annan syn på saker och ting, säger Brita Lundh, studieadmi­nistrativc­hef på Högskolan i Halmstad.

FRÅN ANDRA HÅLLET märker högskolan av ett stort intresse. Varje år kommer nästan 200 utbytesstu­denter från hela världen till hög- * Erasmus finansiera­s av Europeiska Kommission­en. * Programmet ger studenter i EU möjlighet att studera i andra Euländer. skolan och Halmstad. De allra flesta kommer från Tyskland, Frankrike och Spanien, men även så långt bort som från Kina och USA.

Några av utbytesstu­denterna i Halmstad är sydkoreane­rna Hyojin Kim och Minji Youn. Under Erasmus-firandet bjöd de på kokt fläsksida, kimchi och gimbap, en koreansk variant av sushi, i hopp om att maten skulle övertyga de svenska studentern­a, att åka till Sydkorea.

– Svenska studenter är sällsynt i Sydkorea. Människorn­a här är väldigt trevliga och hjälpsamma, så det hade varit väldigt trevligt om fler svenskar åkte till oss för att studera, säger Hyojin Kim.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? någon österut?
Bild: JARI VÄLITALO någon österut?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden