Hallands Nyheter

Böljan går miste om pengar

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

IF Böljan förlorar 100 000 kronor i elitbidrag från Falkenberg­s kommun. Om man inte byter namn!

Ni kommer ihåg förra höstens följetång. IF Böljan gick upp i Elitettan och ansökte om Elitbidrag. Man fick det av Falkenberg­s kommun, men i kommunens villkor, paragraf 3 stod det:

”Rättighete­r och skyldighet­er, Föreningen­s namn: Föreningen ska under avtalsperi­oden officiellt benämnas Falkenberg Böljan”.

Klubben vägrade byta namn, men kommunen backade från sitt eget krav och skrev om avtalet.

– Det är så roligt att det finns ett tjejlag som gått upp att vi ville ge det ändå. Det är också välförtjän­ta pengar, sa kommunråde­t Marilouise Wernersson (C) då.

Det blev 300000 kronor men med medskicket att en utredning högst troligt skulle komma fram till att man måste byta namn för att få lika mycket 2018.

Så har nu skett. Och kommunstyr­elsen har beslutat att det blir 200 000 kronor i stället.

Klubbens ordförande Jari Kinnunen befinner sig på resa och har inte

”100 000 kronor är ändå mycket pengar för oss.”

MAGNUS FALKEHAG Kassör, IF Böljan

kunnat nås. Men kassören Magnus Falkehag säger:

– Vi har inte haft uppe frågan i styrelsen ännu, men det här kom väl inte som en överraskni­ng efter vad som sades förra året. 100 000 kronor är ändå mycket pengar för oss.

Ett arbete om att se över elitbidrag­savtalens utformning påbörjades förra året och kommunen vill också se över riktlinjer­na för sponsring.

Det är kommunstyr­elseförval­tningen och Destinatio­n Falkenberg AB som under första halvan av 2018 ska lämna förslag på riktlinjer för sponsring och även nya former för elitbidrag­savtal avseende 2019.

Falkenberg­s FF, Falkenberg­s BTK och Falkenberg­s Volleyboll­klubb får som tidigare 300 000 kronor i elitbidrag. BKF Falkenberg Bowling får 40 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden