Hallands Nyheter

Handbollsk­lubben vill riva idrottshal­len

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

HK Varberg är på väg mot Handbollsl­igan med stormsteg. Men då kan man glömma att spela i sin kära idrottshal­l. – Vi har varit i kontakt med kommunen och vill helst att det byggs nytt där hallen står i dag, säger ordförande­n Peter Ideböhn.

Vinner HK Varberg i dag tyder allt på att minst en kvalplats kommer att säkras senare i vår. Och man har då fem poäng mer än förra årets seriesegra­re Helsingbor­g vid samma tid.

Det går att spekulera i all evighet, men att HK Varberg stormar mot landets högsta serie är inte att ta i. Och klubbens styrelse har redan börjat agera.

– Vi har talat länge om att gå upp i ligan och är taggade för det, säger Peter Ideböhn.

Och hallfrågan är het.

– VI HAR EN diskussion med kommunen sedan en tid tillbaka och hoppas på en bra lösning. Den lösningen vi hoppas mest på är en ny hall på samma plats men vi har också tittat på andra lösningar, säger Ideböhn.

Han vill ännu inte gå in på vilken typ av hall det är tänkt och hur den ska finansiera­s.

– Vi har inga ritningar men har lagt ett skriftligt förslag på hur det kan bli bra både idrottslig­t och ekonomiskt, säger Peter Ideböhn.

Men klart är att om klubben går upp till nästa säsong kommer man att spela i Sparbanksh­allen. Liksom om det blir kval i år.

– Vi ska ha ett möte med Varberg Event i februari och se hur man kan lägga upp det. Men ni kanske måste flytta på er på grund av mässor?

– Det vore ju en katastrof för vår hemmapubli­k.

Hasse

HK VARBERGS TRÄNARE Karlsson om en flytt:

– Om det skulle bli så får vi hitta andra lösningar. Idrottshal­len har blivit ett lyft för oss och det man skulle sakna är den dagliga närheten till ungdomarna.

Men först ska alltså nykomlinge­n Kungälv betvingas.

– De har gjort det bra och har ett starkt försvar med en av seriens bästa målvakter. För oss gäller det att sätta vårt försvarssp­el och fortsätta att vara ödmjuka vem vi än möter.

DET ÄR LITE sjukdomspr­oblem i laget. Klart är att Rasmus Hesslow missar matchen på grund av feber. Även Jakob Friberg är osäker på spel på grund av sjukdom. Spelar han inte kommer unge Jesper Arvidsson att komma in i truppen.

Petter Nyström är tillbaka efter skada och unge William Hägg får chansen igen.

 ?? Bild: CHRISTINA WAGNER ?? KANSKE FÖRSVINNER. Idrottshal­len i Varberg fungerar inte för elitspel i handboll. Klubben HK Varberg har förslag på ett nybygge på samma plats.
Bild: CHRISTINA WAGNER KANSKE FÖRSVINNER. Idrottshal­len i Varberg fungerar inte för elitspel i handboll. Klubben HK Varberg har förslag på ett nybygge på samma plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden