Hallands Nyheter

Landslagsm­eriterad spelare till Tvååker

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Tvååker har gjort klart med en ersättare till Emil Zander längs vänsterkan­ten. 25-årige Tobias Malm hämtas in från Prespa Brlik. – Han kommer bli en frisk fläkt framåt, säger Tvååkers sportchef Niklas Svennmyr.

Sedan i somras har Tobias Malm åkt från Halmstad för att träna med Tvååker. Matcherna spelade han med Prespa Brlik, men nästa säsong blir det även matcher på Övrevi.

– Vi har kommit överens om ett ett-årskontrak­t, säger Niklas Svennmyr.

SOM SPELARE BESKRIVER sig Tobias Malm så här.

– Jag är en kantspelar­e, snabb och löpstark med en bra vänsterfot, säger Tobias Malm.

För den som känner till Tvååkers IF låter det som en kopia av Emil Zander och en perfekt ersättare.

–Det kan man väl säga. Först och främst ser jag honom som en mittfältar­e men han kan spela även i försvaret, säger Svennmyr.

MALM KOMMER TILL Tvååker med en diger meritlista. En match med U21-landslaget, allsvenskt spel med Malmö FF och spel i Superettan med såväl Trelleborg som Landskrona och Östersund.

– Sen har jag spelat två matcher i Europa League också, med Malmö 2011. Jag kom in mot AZ Alkmaar och Metalist Kharkiv, säger Malm.

Eftersom han har varit hos klubben sedan i somras har han hunnit bygga sig en tydlig bild.

– Jag har fått ett klart positivt intryck av både spelarna, ledarna och klubben. Det är en väldigt trevlig förening med många runt omkring som vill hjälpa till.

Malms erfarenhet från högre nivåer kan bli extra viktiga inför det äventyr i Svenska Cupen som Tvååker står inför. Men något av sina gamla lag får han inte möta.

– Det hade ju vart kul med Malmö, men rent sportsligt har vi större chans nu. Jag håller Malmö och Östersund som de två bästa lagen i serien, säger Malm. Vad tror du om era chanser som nykomlinga­r i Söderettan?

– Det är många hungriga spelare i laget. Jag har spelat ettan innan och Tvååkers trupp ska absolut kunna hävda sig.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? MERITERAD. Tobias Malm (till höger) har en meritlista som i Tvååker endast överträffa­s av tränaren Mattias Lindström.
Bild: MATHILDA AHLBERG MERITERAD. Tobias Malm (till höger) har en meritlista som i Tvååker endast överträffa­s av tränaren Mattias Lindström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden