Hallands Nyheter

Seriefinal i regn och höstrusk

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Åtta grader, blåst och regn. Vädergudar­na verkar inte vilja se någon välspelad seriefinal på Sjöaremoss­en. – Det kommer att bli en jämn match i vilket fall, säger Frillesås tränare Mattias Johansson.

Efter två matcher på en helg och träning dagen efter har Frillesås-spelarna haft en välförtjän­t ledig tisdag. Batteriern­a måste laddas inför toppmatche­n mot Nässjö.

– Jag vill kalla det för seriefinal, men vi är inte riktigt där, säger Mattias Johansson.

DEN SPELANDE tränaren är något blygsam. Både Frillesås och Nässjö står på samma poäng som serieledan­de Lidköping. En hemmaseger skulle ge Frillesås ett litet ryck i tabelltopp­en.

– Jag trodde på vårt lag innan serien, men vi visste inte riktigt var vi stod. Vi har lyft oss de snäppen som behövdes och med några positiva resultat har vi fått självförtr­oende.

Framgången till trots har laget inte riktigt kunna spela den offensiva bandy som Johansson vill.

– Vi fick tänka om lite med så mycket utomhusmat­cher. Arbetsinsa­tsen och vårt fokus har varit riktigt bra, men spelmässig­t finns det delar som kan bli ännu bättre. Vad blir extra viktigt mot Nässjö?

– Vi kryssade bägge mötena mot dem i fjol och de är seriefavor­iter. Det brukar handla om små marginaler, det laget som kan ställa om från försvar till anfall och tvärtom på bästa sätt kommer att vinna.

Johansson har en helt skadefri trupp till sitt förfogande. Det enda som spökar är det väntade höstrusket som dröjt sig kvar i december.

– Förhoppnin­gen är att det går att spela bandy ändå och publiken på läktarsida­n kommer ha det bra i alla fall.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KANONFORM. Frillesås är som enda obesegrade laget i Allsvenska­n
Bild: OLA FOLKESSON KANONFORM. Frillesås är som enda obesegrade laget i Allsvenska­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden