Hallands Nyheter

Hallänning­a

-

När ”That’s life” kommer till Varberg och Halmstad i vår är det många i entouraget som känner sig hemma. Falkenberg, Halmstad och Laholm finns represente­rat i teamet.

Palle Palmé, 55, som är ljusansvar­ig, kommer från Halmstad. Per Hägerström, 29, ljudansvar­ig, kommer från Laholm. Calle Bergendahl, 29, mikrofon- och trådlösans­varig kommer från Halmstad. Och kapellmäst­aren Martin Landström är från Falkenberg. Det duggar tätt av hallänning­ar i Jill Johnsons storslagna amerikansk­a show ”That’s life”.

– Ibland när man står där vid mixerborde­t får man nypa sig själv i armen för att inse vad man egentligen är med om, med Jill och storband och allt, medger Per Hägerström.

Veteranen i gänget är Palle Palmé. Sedan debuten med Carl-gustaf Lindstedt på Intiman i Stockholm 1983 har han ljussatt drygt 200 musikaler och 300 konserter, teaterföre­ställninga­r och tv-shower.

MEN JILLS LAS Vegas-inspirerad­e show på The Theatre, Gothia Towers, med storband och luftakroba­tik innebar vissa utmaningar.

– Dels på grund av att scenen är så enormt stor. Det var svårast att fånga cirkusarti­sterna som måste få ljus på sig i rätt vinklar utan att bakgrunden försvinner. Dels för att showen skulle ha en retrolook och därför gällde det att inte ha för mycket hightech utan i stället mycket ljus med många lampor och mycket färger, förklarar Palle Palmé.

Schemat är i vanlig ordning späckat för Palle.

För tv:s del närmast ”Svenska hjältar” och i januari ”Guldbaggen”. Och därutöver Arlövsrevy­n i Malmö, ”Gentlemann­en” med Henrik Dorsin på Oscarsteat­ern i Stockholm, Tomas Dilevas kom-

 ??  ?? STORSLAGEN SHOW. Storband och totalt 22 musiker på scenen. Till vänster kan
STORSLAGEN SHOW. Storband och totalt 22 musiker på scenen. Till vänster kan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden