Hallands Nyheter

Rna som sätter ljus på stjärnan

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

”Storband går man igång på och eftersom det enbart är människor och riktiga instrument blir en låt aldrig likadan från en kväll till en annan”

mande Bowie-show på Börsen samt Tomas Ledin och Danny Saucedo, vars shower till våren flyttar från Stockholm till Rondo respektive The Theatre i Göteborg.

– Jag försöker ta en vecka ledigt var tredje månad när jag åker iväg och stänger av allt. Det behövs för att ladda batteriern­a och för att man ska orka, påpekar Palle.

HAN HAR ARBETAT med Per Hägerström tidigare.

– Det första vi gjorde var ”Little shop of horrors” som förresten var mitt första jobb för tio år sedan, säger Per Hägerström som blev headhuntad för Jill-showen av den tekniske chefen Håkan Berg på Krall Entertainm­ent.

– Ja, det är kul att man numera blir uppringd. För nu börjar jag inse att jag faktiskt jobbar med de allra största akterna och artisterna.

Men allt började på Sturegymna­siet i Halmstad där Laholmsson­en Per Hägerström läste medialinje­n med ljudteknik­inriktning.

Efter avslutad gymnasiesk­ola stod han vid ett vägskäl: Lidl med fler timmar och bättre betalt eller Ljus & Dekor.

– Jag valde det jag ville göra och det har jag aldrig ångrat, säger Per som ser showen på The Theatre som en extra utmaning.

– Ja, storband går man igång på och eftersom det enbart är människor och riktiga instrument blir en låt aldrig likadan från en kväll till en annan.

Efter Jill-showen väntar avslutning­en på After Darks turné innan ledighet i Sydamerika och därpå – Volvo Ocean Race på Nya Zeeland.

– Då ska jag driva konferensa­nläggninge­n. Det blir inte mycket musik, men det är det som är så roligt med det här jobbet – själva mixen, påpekar Per.

DET VAR OCKSÅ han som rekommende­rade sin gamle klasskompi­s från Sturegymna­siet, Calle Bergendahl, till jobbet som mikrofon- och trådlösans­varig på showen.

– Vi gick i samma klass på Sture, vi jobbade båda på Hire Sound i Falkenberg och nu bor vi på samma gata i Göteborg, skrattar Calle.

Som ansvarig för alla trådlösa mickar har han en viktig uppgift under showen.

– Ja, det gäller att hitta 50 trådlösa frekvenser varje kväll som ingen annan pratar i. Så man måste vara väldigt noggrann och scanna av luften så att inte någon Volvochef på Gothia eller någon annan konferensg­äst hamnar bland instrument­en.

I EN TIDIGARE intervju har HN berättat om showens kapellmäst­are, Martin Landström som är uppvuxen på Fajans i Falkenberg. Tidigare har han bland annat gjort musiken till den amerikansk­a serien Glee och han har många säsonger i orkestern på Allsång på Skansen bakom sig.

PER HÄGERSTRÖM ljudteknik­er

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: MATTIAS JOHANSSON, MADDOC PHOTOGRAPH­Y AB ?? kapellmäst­aren vid pianot, Martin Landström från Falkenberg, skymtas.
Bild: MATTIAS JOHANSSON, MADDOC PHOTOGRAPH­Y AB kapellmäst­aren vid pianot, Martin Landström från Falkenberg, skymtas.
 ?? Bild: MATTIAS MADDOC JOHANSSON ?? IKON. Dolly Parton var en självklar artist att ha med i showen, tyckte Jill Johnson.
Bild: MATTIAS MADDOC JOHANSSON IKON. Dolly Parton var en självklar artist att ha med i showen, tyckte Jill Johnson.
 ?? Bild: MATTIAS MADDOC JOHANSSON ?? ”THAT’S LIFE”. Jill Johnsons Las Vegas-inspirerad­e glittrande show har tagit både publik och kritiker med storm.
Bild: MATTIAS MADDOC JOHANSSON ”THAT’S LIFE”. Jill Johnsons Las Vegas-inspirerad­e glittrande show har tagit både publik och kritiker med storm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden