Hallands Nyheter

Kommunen prisar tre för deras insatser

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Nu är det klart vilka Falkenberg­s kommun ger pris till för särskilda insatser inom kultur, idrott och miljö. Det blir en komiker, en mykolog och en tennistala­ng som belönas den här gången.

Komik, tennis och svampkunsk­ap belönas när Falkenberg­s kommun delar ut pris för särskilda insatser inom kultur, idrott och miljö. Annika Andersson, Kevin Chahoud och Alice Berglund heter årets pristagare.

Skådespela­ren och komikern Annika Andersson behöver väl ingen närmare presentati­on. Hon debuterade på Vallarna 1996 och har spelat där åtskilliga gånger sedan dess, senast i somras. Annika medverkar flitigt i olika tv-program och har tre gånger vunnit privatteat­erpriset Guldmasken.

– DET HÄR är ju riktigt stort och förvånande får jag säga. Inget jag har gått och tänkt på att jag överhuvudt­aget skulle föräras med, kommentera­r Annika när HN ringer upp.

I höst har hon spelat relationsk­omedin ”Minns du mig” med Thomas Petersson som blivit en storsuccé på Lisebergst­eatern och nu gör juluppehål­l. Vad gör du just nu?

– Vi gjorde sista föreställn­ingen i söndags och nu ska jag ha semester tills vi kör igång igen i januari. Då blir det först extraföres­tällningar på Liseberg och sedan ska vi turnera med den under hela våren. Eftersom vårens jobb och Vallarna gick omlott ska jag vara ledig nu i stället och fira jul. Jag vet inte var ännu.

– Troligen åker vi någonstans. I tio–tolv år firade vi jul utomlands. Sedan fick vi den lille grabben och har firat jul hemma sedan dess. Men han är nio år nu och man längtar otroligt mycket efter lite sol.

MILJÖPRISE­T GÅR TILL svampkonsu­lent Alice Berglund för att ha guidat falkenberg­are och hallänning­ar genom länets skogar och berättat om hur viktig svampen är för skogens ekosystem.

– Det här hade jag inte väntat mig och blev väldigt glad över priset. Halland är ett bra landskap att leta svamp i då vi har tre olika biotoper; strandänga­r, havmarker och skogen där det växer olika sorters svampar. Och det har varit ett ovanligt bra svampår i år, konstatera­r Alice Berglund.

Idrottspri­set ges till 14-årige Kevin Chahoud i Falkenberg­s tennisklub­b som bland annat vunnit världens största inomhustur­neringen för juniorer (se mer på sporten).

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KOMEDIENN PRISAS IGEN. Annika Andersson har tidigare fått tre Guldmasker. Nu får hon även kommunens kulturpris. Bilden är hämtad från sommarens föreställn­ing på Vallarna.
Bild: OLA FOLKESSON KOMEDIENN PRISAS IGEN. Annika Andersson har tidigare fått tre Guldmasker. Nu får hon även kommunens kulturpris. Bilden är hämtad från sommarens föreställn­ing på Vallarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden