Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Att det säkerhetsp­olitiska läget i vår region till följd av Rysslands agerande försämrats främst efter annekterin­gen av Krim är givetvis en viktig faktor i bilden. Men det är rimligen dags att byta den finska idén från ”att överleva” till ett uttryck för större självmedve­tande.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Men 6 december 2017 är det inget nedslaget, pressat Finland som blickar ut åt vare sig öster eller väster. Efter Nokia- och skogsindus­trikrasche­r och handelskri­sen till följd av Eu-sanktioner­na mot Ryssland har landet senaste året kommit tillbaka med fart och sisu och räknar med Bnptillväx­t på tre procent.

Borås Tidning (M)

* Vi har mer som förenar oss än som skiljer oss åt. Världen går framåt, mot något bättre, i Finland och i Sverige. Oavsett vilket språk vi tilltalar varandra på. Hundra år av demokrati och individuel­la rättighete­r är bara början.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Men nu är svensk politik också något av en röra. Treblocksp­olitiken går inte att önska bort. Både väljare och partier behöver göra sig mentalt förberedda för ett valår i kaos. Dagens Nyheter (ob lib)

* När feststämni­ngen har lagt sig hos Moderatern­a kommer partistrat­egerna att tvingas erkänna att förutsättn­ingarna för en Alliansreg­ering nog faktiskt försämrats de senaste månaderna. Aftonblade­t (ob S)

* Moderatern­a tänker numera precis som S alltid har gjort – de slåss för makten ”ända in i kaklet”. Därmed finns det klara skäl att rösta på dem och den inställnin­gen brukar öppna dörren till Rosenbad.

Dagens Industri (opol)

* Tendensern­a i valet 2014 håller i sig. Inget av de traditione­lla blocken är i närheten av egen majoritet.därmed borde slutsatsen vara given både före och efter valet 2018. Framtiden ligger inte i att odla gammalt blocktänka­nde. Norrländsk­a Socialdemo­kraten

(S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden