Hallands Nyheter

Stoppa adrenalint­åget!

-

VARBERG. Öresundstå­get som skall avgå 06:52 norrut från Halmstad blir alltid försenat varenda dag. Anledninge­n till detta är att SJ har ett x3000-tåg som passerar ”Vareväxeln” cirka klockan 07:20-07:24 vilket även är tiden då Öresundstå­get ska vara inne vid Varberg Station. Öresundstå­get får alltid stå och vänta in Sj-tåget, även om Sj-tåget blir försenat. Väldigt sällan kan det dock bli så att Öresundstå­get får klarsignal direkt att köra vidare om Sj-tåget är tidigt men detta är i undantagsf­all. Problemet är att när tåget blir försenat till Varberg missar man även anslutande buss och då speciellt busslinje 2 mot Erlandsgår­d/sjukhuset som avgår 07:29 från stationen. Vissa busschauff­örer är snälla och inväntar tåget men många kör såklart vid utsatt avgångstid.

MAN FÅR EN riktigt adrenalins­kjuts igenom hela kroppen som bara forsar när man kommer till Varberg och ser bussen starta motorn när tåget saktar in och man får med hjärtat i halsgropen vinkandes springa mot bussen. Om bussen kört iväg tvingas man springa ut på vägen och vinka till busschauff­ören och hoppas på att denna är godhjärtad nog att stanna och plocka upp en. Man får oftast även en konstig blick från busschauff­ören. Vissa personer brukar ta ut sin ilska över förseninge­n på busschauff­ören även fast det inte är deras fel, trots allt sköter de ju bara sitt jobb.

Skickar man e-post till SJ säger de att de har bokat den tiden av Trafikverk­et för att få köra ”Apelviksst­räckan”. Skickar man epost till Trafikverk­et säger de bara att Öresundstå­get har ansökt om att köra där vid den tiden, aldrig att det har varit huggen i sten att de ska köra där då.

TRAFIKVERK­ET hänvisar också att man kan skicka e-post till Öresundstå­get, men då känner man sig bara liten på vägen för problemlös­ningen.

Men om fler känner igen sig med detta: Skicka e-post till Öresundstå­get och be dem om att avgå lite tidigare från till exempel Helsingör i Danmark.

Niklas Andersson

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? TÅGTRUBBEL. Öresundstå­get blir ofta försenat så man missar bussen i Varberg.
Bild: ROGER LARSSON TÅGTRUBBEL. Öresundstå­get blir ofta försenat så man missar bussen i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden