Hallands Nyheter

Varbergsåk­eri får nya ägare

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Familjeför­etaget C-R Johanssons Åkeri AB i Varberg får nya ägare. Nu tas företaget över av GDI Transport.

Nu står det klart att C-R Johanssons Åkeri AB köps upp av nya ägare. Det är företaget GDL Transport som kommer att förvärva det välkända Varbergsåk­eriet. GDL finns på 19 orter i södra och östra Sverige.

VD PER JOHANSSON har jobbat på företaget sedan 1979. För honom är det en välkommen förändring.

– Jag blir 62 nästa år och ingen av mina barn är intressera­d av att bli åkare. Vi är ett mellanstor­t åkeri och nu tycker jag att vi har hittat en bra köpare och vi får fördelar av att komma i en större koncern. Jag ser fram emot att jobba vidare, jag har avtal på att jag ska vara kvar minst ett år till, säger han.

”Vi får fördelar av att komma i en större koncern”

PER JOHANSSON vd C-R Johanssons Åkeri

C-R Johanssons Åkeri startades 1959 och omsätter i dag runt 175 miljoner kronor. Företaget har drygt 200 anställda med huvudkonto­r i Varberg samt avdelnings­kontor i Halmstad och Jönköping. Enligt Per Johansson drabbas ingen av de anställda av ägarbytet.

– Det är inte bara att vi sålt och cashat in. Alla anställda behåller sina jobb, det känns skönt. Vi har varit måna om att trygga deras framtid, säger han.

PER JOHANSSON DRIVER flera verksamhet­er, men det är enbart åkeriet som har förvärvats av GDL.

– De har inte köpt fastighete­rna i Halmstad och Varberg, utan de kommer att hyra, så Johanssons Fastighets AB ingick inte i affären. Inte heller Johing AB eller CR Cargo, säger Per Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden