Hallands Nyheter

Butiksbesk­ed inom kort för banklokal

- MARIA LOEWEN maria.loewen@hn.se

Inom några veckor ges besked om vilka butiker som ska ta över SEB:S tidigare lokaler. Genom bankens utflytt och butikernas inflytt ska stadskärna­n bli mer levande.

När dörrarna till SEB:S tidigare lokaler öppnas är ytan på 500 kvadratmet­er minst sagt avskalad. Här pågår arbete för att färdigstäl­la golv, väggar och tak för två klädbutike­r.

– Det ska också göras en ingång från torggatan, säger Helena Wallin, kommunikat­ör på Varbergs Fastighete­r.

AV DE TIO som visat intresse för lokalerna är två hyresgäste­r nära avtal. Men vilka det är yppar Varbergs Fastighete­r inte ett ord om, ännu.

– Det är klart inom ett par veckor, gissningsv­is innan jul så då kan vi berätta. Men valet är grundat på en varbergsun­dersökning som bland annat tar upp vad som saknas här.

Att både SEB och Nordea flyttar är inget nytt. Sedan några år tillbaka har samtal föregåtts mellan bankerna och Varbergs Fastighete­r (SEB), Maleryds Fastighete­r (Nordea) och Coop Varberg (gallerian) om att hitta nya lokaler för bankerna. På så sätt ska utrymme frigöras för att möjligöra en mer levande stadskärna.

I NORDEAS GAMLA lokaler görs likaså plats för två butiker varav Lolles, som växt ur sin yta, kommer att flytta in i den ena i maj. I den andra butiken är det ännu oklart vem som kommer att hyra.

När avtalen är klara för hyresgäste­rna i SEB:S lokaler kan besked också ges om när butikerna kommer att öppna.

SEB och Nordea har flyttat till gallerians tredje våning.

 ?? Bild: MARIA LOEWEN ?? YTA. 190 kvadrat lager och sociala utrymmen finns på nedervånin­gen.
Bild: MARIA LOEWEN YTA. 190 kvadrat lager och sociala utrymmen finns på nedervånin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden