Hallands Nyheter

Elias ”Bozzzton” Sibelius tog hem SM i mobil e-sport

- MÅRTEN SAMUELSON marten.samuelson@hn.se 010-471 52 74

Elias ”Bozzzton” Sibelius fortsätter att skörda framgångar. I helgen blev han svensk mästare i mobil e-sport när Dreamhack avgjordes i Jönköping.

HN berättade i våras om att Elias Sibelius vunnit en stor tävling i Köpenhamn där Europas bästa spelare deltog. Sedan dess har han vunnit en stor tävling till i Stockholm i somras (Lajkat Grand Prix) och nu blivit svensk mästare i den första mobila e-sporttävli­ngen vid helgens Dreamhack i Jönköping.

ELIAS ÄR 19 ÅR och tävlar i strategisp­elet Hearthston­el, ett kortspel egentligen, men som här spelas digitalt. I tävlingssa­mmanhang använder han namnet Bozzzton.

Målet är att spela på heltid. Han är inte riktigt där ännu, men på god väg. Smsegern gav 25 000 kronor och vinsten i somras ytterligar­e 35 000 i prispengar. Elias jobbar deltid på reklamfirm­an Fingerprin­ts men stöttas även lite ekonomiskt av Crowns Esports Club som han represente­rar på tävlingar.

– Det går framåt hela tiden. Förhoppnin­gsvis kan man snart leva på det, berättar Elias när HN ringer upp. När vi pratades vid i våras var du mitt uppe i tävlande och på väg att ta studenten, hur gick det med skolan?

– Det funkade fint. Men just nu är planen inte att studera vidare. Jag vill satsa fullt ut på att spela och ge det en chans. Förutom SM tävlade jag i en annan turnering vid Dreamhack. Där var 250 tävlande från hela världen och jag kom precis utanför topp 16 efter en stabil prestation.

I SM-FINALEN VANN Elias över Emil ”TRAX” Maretics.

– Mycket handlar om första gamet. Jag var ganska säker på att han skulle välja mage först och får därför en bra matchup. Det handlar om strategi och jag kväste motståndar­en ganska perfekt efter vad han gjort innan. Den taktiken gick hem till hundra procent. Vad händer härnäst?

– Det blir lugnt i december. Hearthston­e drar igång fullt igen i januari då gäller det att kvala till nästa VM tour. Jag har spelat fem Vm-kval tidigare och var väldigt nära att kvalificer­a mig för sommarfina­len av Vm-touren som spelades i Los Angeles.

”Det går framåt hela tiden. Förhoppnin­gsvis kan man snart leva på det” ELIAS SIBELIUS,

e-sportare

 ?? Bild: PRIVAT ?? MÄSTARE. Elias Sibelius med checken på 25000 kronor för Sm-segern vid Dreamhack.
Bild: PRIVAT MÄSTARE. Elias Sibelius med checken på 25000 kronor för Sm-segern vid Dreamhack.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden