Hallands Nyheter

Tennistala­ngen får Idrottspri­set

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Kevin Chahoud får årets idrottspri­s av Falkenberg­s kommun. – Jag är väldigt stolt över vad jag har gjort under den här säsongen, säger Chahoud.

2016 var det Tilde Johansson, nu får en annan stor talang Idrottspri­set av Falkenberg­s kommun.

– Det känns väldigt bra faktiskt, jag är väldigt nöjd med vad jag gjorde det här året. Speciellt roligt är det att få uppskattni­ng av sin egen kommun, säger 14-årige Chahoud. När fick du reda på det?

– Förra veckan, det var min mamma som berättade det för mig, säger han.

MOTIVERING­EN FRÅN juryn lyder som följer: ”En ung, lovande tennisspel­are med imponerand­e framgångar som givit flera utmärkelse­r och som satt Falkenberg på tenniskart­an i Sverige. Med sin träningsiv­er, uthållighe­t, lyhördhet och ödmjukhet är Kevin en god förebild för alla idrottsutö­vare”.

Priset innebär också ett tillskott i kassan för framtida satsningar.

– Det är ett pris för det man har gjort och ett stipendium för framtiden. Det består av ett diplom och av 20 000 kronor, säger Peter Gerhardsso­n, kulturchef i Falkenberg­s kommun.

HÄRNÄST VÄNTAR anrika Salk Open i mellandaga­rna där Kevin Chahoud ska spela i den internatio­nella 18-årsklassen, detta trots sin ringa ålder.

– Det är tufft att möta äldre men jag brukar alltid gå långt. Jag har vunnit en i Danmark och en i Belgien, säger Chahoud och fortsätter:

– Jag ska spela en likadan i Malmö sen, så det gäller att träna fullt nu i december och ladda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden