Hallands Nyheter

Tregaro fälld för bokförings­brott

- ANDREAS JOHNSSON 031-62 40 00 andreas.johnsson@gp.se

Skaraprofi­len Bert Karlsson blev uppmärksam­mad när han anmälde långt över tusen företagare – efter att han själv anmälts för bokförings­brott. Drygt ett halvår senare har Yannick Tregaro blivit fälld. – Jag har förlorat en väldans massa pengar, säger friidrotts­tränaren till GT.

Friidrotts­tränaren Yannick Tregaro valde att ge sig in i krogbransc­hen och blev delägare i minivaruhu­set Vallgatan 12. Men när serverings­tillstånde­t drogs in för restaurang­en slutade det med konkurs.

– VI HAR det väldigt tufft just nu. Vi har försökt hitta vägar att lösa skatteskul­derna, men i synnerhet utan serverings­tillstånd blir det jättesvårt, sa friidrotts­profilen då.

Sammanlagt gick två bolag (Vallgatan Food AB och Vallgraven 1997 AB) i konkurs – vilket ledde till att Tregaro lämnade krogbransc­hen.

NU HAR HAN dömts för bokförings­brott kopplat till Vallgraven 1997 AB.

”Du har av oaktsamhet åsidosatt bolagets bokförings­skyldighet genom att inte före den 1 juli 2016 avsluta den löpande bokföringe­n med årsredovis­ning för räkenskaps­året som avslutade per den 31 december 2015”, skriver Ekobrottsm­yndigheten enligt GT.

DESSUTOM SKA Tregaros privata bolag Yannick3ga­ro AB gjort en förlust på närmare 1,4 miljoner kronor år 2016.

Yannick Tregaro förklarar för tidningen att bokföringe­n, för ett av bolagen, år 2015 kom in för sent.

– Det är tråkigt att den har kommit in för sent. Vem som haft ansvaret för det är lite oklart, men jag var den på papperet som var ansvarig för det och då får jag ta den smällen tyvärr.

Att satsningen på krogbransc­hen blev ett misslyckan­de råder det inga tvivel om – samtidigt som han inte ångrar sitt drag.

– JAG ÅNGRAR det nog inte ändå även om jag har förlorat en väldans massa pengar. Det är väldigt tråkigt, men jag har kanske lärt mig mycket också.

En huvudrolls­innehavare i fallet är Skaraprofi­len Bert Karlsson. Tidigare under 2017 valde nämligen företagare­n att massanmäla företag. Detta då han själv hade anmälts för bokförings­brott.

En av dem som nu blivit fälld till följd av detta är just Yannick Tregaro.

– Det här ett av många fall på Bert Karlssons berömda anmälan, säger kammaråkla­gare Carl Bergström vid Ekobrottsm­yndigheten till GT.

 ?? Bild: PAUL SANCYA ?? FULLTRÄFF. Gustav Nyquist svarade för två fullträffa­r när Detroit – efter sju förluster – åter igen vann. Hemma besegrades Winnipeg med klara 5–1.
Bild: PAUL SANCYA FULLTRÄFF. Gustav Nyquist svarade för två fullträffa­r när Detroit – efter sju förluster – åter igen vann. Hemma besegrades Winnipeg med klara 5–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden