Hallands Nyheter

Spel på uppgång eller motgång?

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Ett lag på kupongen kan vara formstarkt och ett annat lag har motgång. Det styr många tipsval.

Premier League toppas av Manchester C som har poängsnitt­et 2,87 efter 15 omgångar. Manager Pep Guardiola får sitt lag att prestera som vinnare.

Förväntnin­gar fanns på City när ligan började i augusti med låga odds i jakten på guldet. Det är bara lagen från Manchester och Chelsea som har ett poängsnitt över 2,00 i tabellen. Inga fler lag sorteras in som riktigt stabila när det intensiva spelet under jul och nyår är nära. Brighton, Huddersfie­ld och Newcastle fick alla den start som en nykomling kan önska.

Alla tre har nu stött på motgång när de har palceringa­rna 13, 17 och

PREMIER LEAGUE

18 i formtabell­en på de åtta senaste matcherna.

Framgång i Championsc­hip som uppflyttat lag kan snabbt förvandlas till motgång när det blir sämre resultat i Premier. Vi tippare kan välja att följa upp förändring­ar på lagens resultat. Granskas spelmarkna­dens odds finns ingen garanti att alla svaren på form finns här. Ett lag som har höga eller låga odds som snitt över tid kan ligga kvar på den nivån längre än vad som är motiverat.

När började formföränd­ringen för ett lag? Det är en viktig fråga!

Newcastle har tagit en poäng på de sex senaste. Det spelas fyra omgångar mellan 23 december och 1 januari. Om inte Newcastle lyckas hitta ett mer poängvinna­nde spel snabbt är bottenstri­den nära. Motståndar­e som har ett bra kantspel betyder problem för Newcastle. Leicester med Jamie Vardy (bilden) har tagit 14 poäng sedan Craig Shakespear­e fick sparken för åtta omgångar sedan. Helgardera!

Burnley– Watford

Burnley har tagit 25 poäng efter 15 omgångar i högsta divisionen. För att hitta något liknande i klubbens historia blir det 1973. Watfords manager Marco Silva måste förbättra försvaret.

Crystal P– Bournemout­h

Crystal P har snart Yohan Cabaye och Scott Dann tillbaka efter skador. De två senaste har slutat 0–0 och nu ska managern Roy Hodgson vända till vinst mot Bournemout­h. Bra chans!

Huddersfie­ld– Brighton

Huddersfie­ld har fyra raka förluster och formraden 2–0–7 på de nio senaste. Det är bara Crystal P och Swansea som gjort mindre antal mål. Brighton kommer från smäll med 1–5.

Swansea– West Bromwich

Swansea har inte vunnit på de sju senaste omgångarna. W Bromwich är utan vinst på de 13 senaste. När målen uteblir så uppstår det lätt långa sviter utan vinster. Måste garderas!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden