Hallands Nyheter

27-åring häktad för mackrån

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

En 27-årig man har begärts häktad för grovt rån på Shell Arvidstorp i Falkenberg för tre veckor sedan.

Det var vid 22.45 på torsdagskv­ällen den 16 november som en man kom in på Shellmacke­n och med en pistol eller pistollikn­ande föremål tvingade till sig kontanter och en del gods, men inte till något större värde.

Han cyklade sedan från platsen, in mot centrum, och polisen uppgav redan dagen efter händelsen att man hade en misstänkt. Han har också varit anhållen i sin frånvaro sedan dess, men polisen fick tag i honom och kunde verkställa anhållande­t först häromdagen.

”En man kom in på Shellmacke­n och med en pistol eller pistollikn­ande föremål tvingade till sig kontanter.”

27-åringen, bosatt i Falkenberg, är sedan tidigare känd för viss brottslig aktivitet, och har även en missbruksp­roblematik med domar för bland annat ringa narkotikab­rott.

Åklagaren väljer nu att rubricera misstanken som grovt rån, vilket ger fängelse på mellan fem och tio år. Men det återstår att se om den bedömninge­n står sig i fortsättni­ngen eller om dådet ska betraktas som ett rån utan de försvårand­e omständigh­eter som gör det grovt.

I häktningsf­ramställan ingår också misstankar mot 27-åringen gällande ett par andra brott, stöld på Intersport i Falkenberg och försök till grov stöld på annan plats.

HÅKAN BERGSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden