Hallands Nyheter

God Jul & Gott Nytt År

- JÖRGEN WARBORN Riksdagsle­damot (M)

Året börjar närma sig sitt slut och den politiska uppladdnin­gen inför 2018 är i full gång. Det har varit en turbulent tid för oss Moderater men jag känner, tillsamman­s med många andra, att det lugnat ner sig nu och att vi äntligen har börja diskutera politik istället för person. Inför nästa år förväntar sig väljarna dessutom svar på ett flertal viktiga frågor och efter höstens moderatstä­mma kan jag med gott samvete säga att vi Moderater står väl rustade.

FÖR MIN EGEN del handlar det om att fortsätta kämpa för företagens förutsättn­ingar och möjlighete­r i Halland och Sverige. Sverige rankas idag som ett av de mest innovativa länderna i Europa för nya små företag men vi har fortsatt stora problem när det kommer till att gå från små företag till växande. Där har vi fortfarand­e mycket jobb kvar att göra. Moderatern­as företagarr­åd, där lokalpolit­iker och lokala företag träffas och diskuterar praktiska och teoretiska möjlighete­r och utmaningar, har samtidigt varit en succé som jag hoppas kommer fortgå.

MOT SLUTET AV den här mandatperi­oden kan vi också utvärdera den rödgröna regeringen­s genomslag och tyvärr måste jag meddela att det ofta har förts en rent företagarf­ientlig linje. Framförall­t handlar det om höjda skatter och den fientliga inställnin­gen till vinst. Som tur var lyckades vi stoppa det förödande förslagen med skärpta 3:12 – regler och minskad uppräkning av skiktgräns­en för statlig skatt, vilket skulle drabbat många småföretag extra hårt.

NÄR VI GÅR in i det nya året lämnar vi en väldigt turbulent politisk tid bakom oss men går förmodlige­n in i en valrörelse som på många sätt kommer vara både hård och stökig. Moderatern­a kommer fortsätta att kämpa för arbetslinj­en och för att skapa förutsägba­ra och långsiktig­a spelregler för svenska företag, stärka vår konkurrens­kraft mot Europa och öka tryggheten i samhället. Med de orden finns det inte så mycket mer för mig att säga förutom God Jul och Gott nytt år, så ses vi igen under valåret 2018!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden