Hallands Nyheter

Stoppa privatiser­ingen av Södertulls kök

-

VARBERG. Den politiska högermajor­iteten beter sig i frågan om köket på Södertull som Zeke Varg. Ständigt på jakt efter att pusta och frusta sönder viktiga verksamhet­er. Ja allt gemensamt ägt de får syn på, vill de privatiser­a och förstöra.

Senast i raden att ikläda sig vargens skepnad är servicenäm­nden med Harald Lagerstedt (C) i spetsen

ATT SERVICENÄM­NDENS beställda utredning kommer fram till att en privatiser­ing av Södertulls kök skulle medföra ”…avkall på kvalitet och service…” för att istället ge plats åt privat vinst, det bekymrar föga de högerpolit­iker som med dårars envishet fortsätter att bryta upp och skövla så mycket de orkar av det gemensamt ägda Välfärdssv­erige som bland annat jag växte upp i. Den starkes rätt skall råda – till vilket pris som helst. Vad personal och besökare tycker spelar ingen roll för den höger som i andra sammanhang skryter om sitt demokratis­ka sinnelag.

Sedan beslutet om att privatiser­a Södertulls kök togs har det varit tyst som i graven.

SOCIALDEMO­KRATERNA gömmer huvudet i den nyliberala sanden. Folk har ”röstat fel” och får skylla sig själva. SD:S populistis­ka nej till privatiser­ing lurar tack och lov allt färre. Vem kan tro på dem när de samtidigt vill knäcka facket, sänka A-kassan och sjukförsäk­ringen, tilllåta privata vinster i vård, skola och omsorg?

Med Kommunisti­ska Partiet i fullmäktig­e kan jag utlova att tystnaden försvinner. Vi backar inte en millimeter från att försvara vanliga människors rätt till drägliga liv, vare sig det gäller Södertull, drägliga pensioner, löner man kan leva på eller trygghet på jobbet. Möjligen skulle de andra partierna anse att vi är onödigt högljudda och inte följer spelregler­na. Det kan vi leva med.

Bengt Johansson ordf. Kommunisti­ska Partiet Varberg

 ?? Bild: MARTIN ERLANDSSON ?? SÖDERTULL. Sedan beslutet om att privatiser­a Södertulls kök togs har det varit tyst som i graven.
Bild: MARTIN ERLANDSSON SÖDERTULL. Sedan beslutet om att privatiser­a Södertulls kök togs har det varit tyst som i graven.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden