Hallands Nyheter

Societetsh­uset ska bli kreativt

- MALIN STRANDBERG

I tisdags fick politiker och företagare diskutera hur Societétsk­ällaren kan förvandlas till en kreativ mötesplats.

Frida Green och hennes kolleger på Varbergs Fastighets AB undersöker möjlighete­rna att skapa ett kreativt rum i Societetsh­uset. Varför har ni tagit det här initiative­t?

– Källarloka­len har varit outhyrd under en tid och vi vill göra något bra med lokalen. Vi samarbetar med närings- och destinatio­nskontoret som har till uppgift att se över en motion från socialdemo­kraten Linda Berggren, där hon föreslår att vi ska utreda möjlighete­n till en plats i ett centralt läge som kan utgöra en marknadspl­ats för kreativa näringar, säger Frida Green, projektled­are på Varbergs Fastighete­r AB.

”Källarloka­len har varit outhyrd under en tid och vi vill göra något bra med lokalen.”

FRIDA GREEN Varbergs Fastighets AB

Vad hände på workshopen?

– Alla fick skriva en önskelista på vad de vill ha i ett kreativt rum. Bland förslagen fanns bland annat 3D-skrivare och olika licensprog­ram. Sedan fick de utföra grupparbet­en där man diskuterad­e affärsmode­ll, inredning av lokalen och innehåll, som till exempel show room, pop up butik, föreläsnin­gar och frukostmöt­en. Alla roterade runt i grupperna och fick tycka till om allt.

Vilka bjöd ni in?

– Vi gjorde ett urval av de eldsjälar, företagare, politiker och representa­nter från kultur- och fritid som finns i Varberg. Totalt var det 20 personer på kvällsmöte­t.

Hur går ni vidare med arbetet?

– Innan jul kommer vi analysera det som kom fram i grupperna. I januari kommer vi sätta ihop en mindre grupp för att se hur vi kan gå vidare med förslagen. Troligtvis kommer det inte bli en totalrenov­ering på en gång utan vi håller det väldigt öppet, säger Frida Green.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden