Hallands Nyheter

Butiksvänn­er tackar för sig

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Sedan 2001 har vännerna Anette Bengtsson och Ulrika Johansson drivit Butik Nygatan i centrala Falkenberg. Men som de själva säger har allting sin tid och efter årsskiftet tar en ny ägare över.

– Det här fröet såddes väl hos oss för ett år sedan när vi fick frågan om vi skulle kunna tänka oss att sälja. Sedan har vi funderat fram och tillbaka och det känns rätt att sälja nu, säger Anette Bengtsson och fortsätter:

– Det är en kille som heter Daniel Lorentzen från Onsala som vi känner som kommer att ta över. Visst är det lite blandade känslor men samtidigt kul att det finns någon som vill köpa och fortsätta driva butiken i samma anda.

KOLLEGAN ULRIKA Johansson kommer att jobba kvar i butiken men inte som ägare.

– Lite vemodigt är det såklart men butiken kommer ju att leva kvar i samma form så jag tror inte att kunderna kommer att märka någon större förändring, säger Ulrika Johansson.

Men beskedet har ändå kommit lite som en chock för många av stamkunder­na.

– Vi har haft 17 fantastisk­a år och fått en himla go relation med våra kunder. Sedan är det många som har kommit hit från Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Det kan man inte tro, att folk åker till Falkenberg för att handla men så är det, säger Anette Bengtsson.

MEN VAD SOM väntar härnäst för Anette vet hon inte riktigt själv.

– Jag har inte riktigt funderat så mycket, men jag kommer kanske hoppa in och jobba någon gång då och då, eftersom det är så roligt.

 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ?? SISTA MELLANDAGS­REAN. Efter 17 år väljer nu Ulrika Johansson och Anette Bengtsson att sälja Butik Nygatan.
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS SISTA MELLANDAGS­REAN. Efter 17 år väljer nu Ulrika Johansson och Anette Bengtsson att sälja Butik Nygatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden