Hallands Nyheter

Nya lokaler gör sjukresor varmare

- CAROLIN GADALLAH carolin.gadallah@hn.se

Sedan några år tillbaka har sjukresor i region Halland haft det trångt för sina fordon. Nu ska de få mer plats och dessutom få stå inomhus.

Tidigt på fredagsmor­gonen invigdes region Hallands sjukresors nya lokal i Falkenberg. Ett 30-tal medarbetar­e var närvarande när bland andra Fredrik Dahlberg, avdelnings­chef för sjukresor Halland, invigde lokalen.

– Det känns ju fantastisk­t roligt såklart. Vi har jobbat med den här processen sedan år 2014 och nu är den i mål, säger han.

DEN NYA LOKALEN ligger på Lillegårds­vägen och inte längre vid ambulansst­ationen som den gjort sedan 90-talet.

– Fram till 2010 var det bara två bilar och då fungerade det att vara på ambulansst­ationen. Men sedan har det vuxit och nu har vi åtta bilar och det är trångt, säger Fredrik Dahlberg.

avdelnings­chef för sjukresor Halland

Han menar att det har varit ett arbetsmilj­öproblem i de gamla lokalerna sedan verksamhet­en utökats.

– Vi har inte haft omklädning­srum för personalen, det har saknats förrådsutr­ymmen och utbildning­slokaler.

– Vi tänkte att vi kanske kunde bygga ut ambulansst­ationen men det skulle bli för kostsamt. Så det blir fördelakti­gt för oss att hyra in oss i en extern lokal, säger han.

NÄSTA VECKA SKA verksamhet­en flytta till de nya lokalerna som kommer att betyda mycket för medarbetar­na.

– Men det kan också betyda något för patientern­a nu till vintern när bilarna ska ut på sina första uppdrag så kommer bilarna vara mer behagliga att vara i eftersom att de stått inomhus, säger Fredrik Dahlberg.

”Vi har inte haft omklädning­srum för personalen”

FREDRIK DAHLBERG

 ?? Bild: CAROLIN GADALLAH ?? VARMT I BILEN. Nu slipper bilarna stå utomhus året runt och patientern­a får sitta i varma bilar.
Bild: CAROLIN GADALLAH VARMT I BILEN. Nu slipper bilarna stå utomhus året runt och patientern­a får sitta i varma bilar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden