Hallands Nyheter

Lindström bommade rejält i Hochfilzen

- TT

Det såg bra ut för Fredrik Lindström ända fram till andra skyttet i världscups­printen i skidskytte i Hochfilzen. Han bommade tre gånger i det stående skyttet och slutade på 44:e plats.

– Jag åkte bra ändå, det är det stående skyttet som är dåligt i dag, säger Lindström till TV4, och försöker förklara de tre missarna.

– Man är ganska rejält belastad när man kommer in till stå, det är en ganska tuff uppförsbac­ke in mot skjutvalle­n. Jag slog nog inte av på tempot tillräckli­gt tidigt.

LINDSTRÖM GJORDE TVÅ riktigt bra resultat under säsongens första världscupv­ecka i Östersund, då han var femma och sjua. Bäste svensk i Hochfilzen blev Jesper Nelin på 32:a plats. Lindström och Nelin är klara för lördagens jaktstart.

Norrmannen Johannes Thingnes Bø vann före fransmanne­n Martin Fourcade och slovenen Jakov Fak.

NÄR DAMERNA KÖRDE sitt sprintlopp vräkte snön ner och det var kraftig vind. Bästa svenska blev Anna Magnusson på 46:e plats, efter en bom.

– Det var svårt framför allt i det liggande skyttet med tanke på snön. Så jag är nöjd med bara en bom. Det var också svårt att se i spåret, glasögonen immade igen. Och man var tvungen att åka där alla andra åkt, kom man utanför var det väldigt tungt, säger hon till TV4.

Anna Magnusson och Linn Persson (54:a) får starta i lördagens jaktstart. Vitryskan Darija Domratjeva vann före slovakiska­n Anastasija Kuzmina och italienska­n Dorothea Wierer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden