Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Västerboon­thenews fick åter ett drömläge och jag spikar 9-åringen igen i ett tunt guldrace.

Ja, bara åtta ekipage trots 150 000 till vinnaren men jag är inte överraskad.

Märkligt egentligen, fast kanske inte – alltså att de på Svensk Travsport som har ansvaret för propositio­nerna till V75 aldrig lär sig något av historien.

Under december, januari och februari i fjol var det sex (!) lördagar med V75 där guld inte hade fullt startfält. Ja, tre gånger var det blott åtta hästar till start och två gånger enbart nio. Till och med ett guldlopp fick läggas utanför V75.

Jag har tagit upp det tidigare och gör det igen; skapa en propositio­n där hästar från guld får möta exempelvis hästar från brons – och gärna över 2640 meter med tillägg 20 meter för guldhästar­na.

Visst lockar Paris

Anledninge­n till att det är brist på guldhästar under den här tiden är flera, bland annat har flera gått till vintervila efter en intensiv säsong och den absoluta eliten satsar på vinter-meetinget på Vincennes.

Dels är det prissummor av högsta klass, dels skördar de svenska hästarna stora framgångar i Paris. Ja, Daniel Réden har nu sex (!) guldästar med Propulsion och Lionel i spetsen på plats och på söndag kan vi få se dem i storloppet Prix du Bourbonnai­s.

Jag tävlade på Vincennes förra söndagen med Rapide du Pommeau och vi slutade femma utan att riktigt få fritt till slut – annars hade nog ”Rapiden” haft segerchans då han blir kaxig av att få sådana här smyglopp.

Han är kvar i Frankrike och ska förhoppnin­gsvis snart ut igen på Vincennes.

Global Trust chansspik

Förutom Västerboon­thenews singelstre­ckar jag också Timo Nurmos Global Trust, en 4-åring som har hög kapacitet för klassen och det här med skor på fungerar alldeles utmärkt.

Visst, motståndet är tufft, så det är en chansspik.

I övrigt; ja, Paris vid den här årstiden är inte mycket att hurra över. Oj så kallt det var, inte bara ute utan även inomhus. Det var länge sedan jag frös så mycket.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden