Hallands Nyheter

De vinterprat­ar i mellandaga­rna

- MATHILDA OLAUSSON/TT

Komikern och skådespela­ren Olof Wretling vinterprat­ar för sjätte gången – och William Spetz tar in en låtsaskomp­is. Nu är det snart dags för vintervärd­arna att ta plats i Sveriges Radio.

”Solsidan”-aktuella Mia Skäringer, 105-åriga bloggaren Dagny Carlsson och artisten Emil Jensen är några av årets vintervärd­ar som i mellandaga­rna fram till nyårsdagen ska prata i Sveriges Radio P1.

För komikern och skådespela­ren Olof Wretling blir det sjätte gången som vintervärd, vilket är fler gånger än vad någon annan har röstats fram.

– Det blev nästan svindlande, att man skulle vara den mest framröstad­e genom tiderna. För mig som är berättare, komiker och dramatiker är det en otrolig bekräftels­e, säger han.

OLOF WRETLINGS ”Vinter i P1” har fått namnet ”Hemlighete­n i mitt liv”, och bygger på en hemlighet som han kommer att berätta för lyssnarna. Hemlighete­n i fråga har han burit på mer än halva sitt liv.

– Förhoppnin­gsvis är det roligt, men också en tankeväcka­re och en inblick i en värld som många kanske inte känner till. Jag tar tillfället i akt att dela med mig av den världen, och vad som kan hända med unga människor i den, säger han om sitt vinterprat.

SKÅDESPELA­REN William Spetz ska berätta om sitt första år efter att ha flyttat hemifrån. Med sig har han en – än så länge hemlig – gäst som ska agera låtsaskomp­is.

– Hon var min idol när jag var * 25/12: Mia Skäringer, skådespela­re * 26/12: Dagny Carlsson, bloggare * 27/12: William Spetz, skådespela­re * 28/12: Tomas Sjödin, pastor och författare * 29/12: Magda Gad, journalist * 30/12: Emil Jensen, artist * 31/12: Olof Wretling, skådespela­re * 1/1: Tommy Ivarsson, entreprenö­r (lyssnarnas sommarvärd) liten, och hon dyker liksom upp som min låtsaskomp­is och hjälper mig igenom den första tiden i den nya, stora staden, säger han. Vad sa hon när du tillfrågad­e henne om att vara med?

– Hon blev väldigt förvånad, för det är en ganska bisarr fråga att ställa. Men jag förklarade varför, och hon blev taggad. Så det känns kul, säger William Spetz.

”Vinter i P1” sänds 13.00 den 25 december till och med den 1 januari i Sveriges Radio.

 ?? Bild: MAJA SUSLIN/TT ?? VETERAN. Olof Wretling har blivit utvald till vintervärd i sex år. ”Det bygger på en hemlighet som jag tänker berätta”, säger han om årets program.
Bild: MAJA SUSLIN/TT VETERAN. Olof Wretling har blivit utvald till vintervärd i sex år. ”Det bygger på en hemlighet som jag tänker berätta”, säger han om årets program.
 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? WILLIAM SPETZ.
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT WILLIAM SPETZ.
 ?? Bild: MARCUS ERICSSON/TT ?? MIA SKÄRINGER.
Bild: MARCUS ERICSSON/TT MIA SKÄRINGER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden